Kunsthal Rotterdam wint prijs voor cultureel ondernemerschap

Kunsthal Rotterdam heeft vandaag de Artifex Award 2013 gewonnen, de prijs voor cultureel ondernemerschap. Het Rotterdamse museum wordt bekroond voor haar verdiensten gedurende de tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier die van 9 februari 1/m 13 mei 2013 te zien was.

Persbeeld prijsuitreiking Artifex Award
Foto: Saman Bronckers

‘In het bijzonder heeft de jury de enorme interne en externe dynamiek van deze case laten wegen. Voldragen in een betrekkelijk korte periode met ruim 170.000 bezoekers in 13 weken, is dit een prachtig resultaat’, aldus de jury van de Artifex Award.

De Artifex Award 2013 werd voor de vijfde keer uitgereikt in het Scheepvaartmuseum, de winnaar van vorig jaar. Vijf Nederlandse musea waren genomineerd voor de prestigieuze prijs:
– Westfries Museum uit Hoorn met: Het dossier Coen
– Spoorwegmuseum uit Utrecht met: De Vuurproef
– Foam uit Amsterdam met: Unseen Photo Fair
– Kunsthal uit Rotterdam met: The Fashion World of Jean Paul Gaultier
– Nederlandse Museum Vereniging uit Amsterdam met: Tikkit

Musea anno nu
De culturele instellingen die vandaag de dag succesvol zijn, hebben een weg gevonden om in het huidige klimaat te floreren. Met de lessen van het verleden trotseren zij de toekomst. Dat gaat ze goed af en daarmee behoren zij tot de musea anno nu. Tijdens de Artifex Award 2013 werden hun cases belicht en waren vele mensen uit de culturele sector aanwezig.

Over de Artifex Award
De Artifex Award is een jaarlijkse prijs en werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De Award wordt toegekend aan een museale instelling met de best (aantoonbare) behaalde doelstelling van een specifiek project in het afgelopen jaar. De jury let daarbij op doelgroepbenadering, onderscheidend vermogen, vernieuwing en rendement.

Meer informatie
www.artifexaward.nl
Kunsthal Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *