Kraak-de-code-escape-room-kist maakt archeologie-les speelser

Op 15 en 16 oktober heeft Novitas Heritage een zelf ontwikkelde pop-up Escape Room gepresenteerd. Deelnemers moeten “De dekenkist van graaf Floris V” zien te openen aan de hand van diverse puzzels en opdrachten. Achterliggende doelstelling is om kinderen op een speelse wijze in contact te brengen met archeologie.

dekenkist2De uitdaging is inmiddels aangegaan door 17 groepen in diverse samenstellingen. Binnen een half uur hadden zij allemaal het mysterie opgelost en tegelijkertijd meer geleerd over de archeologie! Deze ‘dekenkist’ is boekbaar en te plaatsen op diverse locaties. Deze pop-up ervaring dient als een voorbode voor een grotere, mobiele escape room die in 2017 gelanceerd zal worden.

Escape Rooms
Dagelijks laten honderden mensen zich vrijwillig opsluiten in zogenaamde escape rooms. Zij krijgen een bepaalde tijd om samen een aantal puzzels op te lossen die leiden tot ontsnapping uit de kamer. Deze real life games hebben uiteenlopende thema’s zoals gevangenissen, laboratoria, tandartspraktijken, spookhuizen of ateliers. Ondanks dat er al meer dan 400 escape rooms zijn in Nederland (volgens all-escaperooms.nl), is er nog geen met een uitgesproken archeologisch thema.

Bij ‘De dekenkist van graaf Floris V’ worden deze real life gaming elementen gecombineerd met een actievere spelbegeleider, die onderdeel uitmaakt van de ervaring. Zo kan deze gedurende het spel de puzzel sturen, om zo voor iedere groep een uitdaging op maat te bieden. Dit maakt de ervaring geschikt voor jong en oud!

Archeologie en gaming
Archeologie komt niet slechts terug in het thema van deze pop-up escape room (waarbij deelnemers niet uit de kamer, maar in een kist moeten geraken). De deelnemers moeten namelijk archeologische handelingen verrichten bij het oplossen van de puzzels.

Pilotproject
De pop-up Archeologie Escape Room is een pilot voor een grote, mobiele Escape Room die in ontwikkeling is voor 2017. Deze Escape Room wordt ontwikkeld door Novitas Heritage in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, IntoTheMirror, Echo Tekst & Presentatie en Niels Tenhagen.

Meer informatie: www.novitasheritage.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *