Komt de hobby van 2 miljoen Nederlanders in gevaar?

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Amsterdam heeft een initiatiefvoorstel ingediend om hengelen in Amsterdam helemaal te verbieden. Sportvisserij Nederland verwacht niet dat dit voorstel wordt aangenomen, maar volgt de ontwikkelingen op de voet. Er zijn in Nederland op dit moment ruim 2 miljoen sportvissers. De Amsterdamse Hengelsport Vereniging (aangesloten bij Sportvisserij Nederland) heeft 13.000 leden.

visserDe Amsterdamse fractie van de PvdD vindt het onaanvaardbaar dat vissen bij het zogenoemde ‘plezierhengelen’ met haken worden verwond en pijn lijden voor het vermaak van mensen. (Zie persbericht op website PvdD) Zij willen daarom een hengelverbod in heel Amsterdam.

Het is volgens Robert Weijman van Sportvisserij Nederland niet de eerste keer dat de PvdD probeert om een gemeentelijk visverbod te realiseren. Tot nu toe nog zonder succes: “Gezien het belang van de sportvisserij en sportvissers zien we dat nog nergens in Nederland beperkende maatregelen door gemeenten zijn genomen op basis van dierenwelzijn. We verwachten ook niet dat de gemeente Amsterdam met een verbod zal komen. Uiteraard zit de Amsterdamse Hengelsportvereniging en Sportvisserij Nederland er bovenop om onze sportvisserijmogelijkheden veilig te stellen.”

Groei
Sportvisserij Nederland is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2006 waren 353.000 mensen aangesloten; Eind 2013 stond de teller op 509.000. De invoering van de VISpas, landelijke publiciteitscampagnes, een verbeterde ledenadministratie én de eigen handhaving door ruim 1.200 hengelsportcontroleurs van verenigingen en 130 Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de federaties liggen aan deze groei ten grondslag.

Meer informatie: www.sportvisserijnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *