Kinepolis neemt twee NH bioscopen in Nederland over

Het Belgische beursgenoteerde bedrijf Kinepolis breidt haar portfolio in Nederland uit met twee vestigingen van NH bioscopen. Gezamenlijk ontvangen deze bedrijven 610.000 bezoekers op jaarbasis. Er wordt ook nog een bioscoopplan in Haarlem en ’s Hertogenbosch uitgevoerd, waarmee het totaal aantal Kinepolis bioscopen in Nederland in 2018 uitkomt op 19.

De NH bioscoop in Schagen telt 5 zalen en 560 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks zo’n 220.000 bezoekers. De NH bioscoop in Hoofddorp telt 8 zalen en 1.100 zitplaatsen en ontvangt ongeveer 390.000 bezoekers per jaar. De overeenkomst bevat ook de plannen voor een nieuw te bouwen bioscoop in Schalkwijk in Haarlem. De bouw van dit complex met 6 zalen en ca. 850 zitplaatsen wordt gepland in 2018, nadat de vereiste vergunningen zullen zijn afgeleverd.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van € 27,5 miljoen, inclusief de overname van de schulden. De overname wordt van kracht op 1 januari 2018 en zal Kinepolis toelaten haar positie op de Nederlandse markt te versterken en de Kinepolis-filmbeleving aan nog meer bezoekers aan te bieden. Kinepolis telt momenteel reeds 15 bioscopen in Nederland en zal in de loop van 2018 ook een nieuwe bioscoop in ‘s-Hertogenbosch openen.

Meer informatie: www.kinepolis.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *