Kinderboerderijen hopen op heropening vanaf 20 mei

Tijdens de laatste persconferentie van premier Rutte kregen vooral kinderen weer wat meer de ruimte; om te sporten en om naar school te gaan. Kinderboerderijen hopen weer open te kunnen vanaf 20 mei. Dat is althans de streefdatum van de vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN).

Kinderboerderij De Heuvel in Culemborg

De vSKBN volgt daarmee wel vrij snel de versoepeling van scholen, die vanaf 11 mei weer open gaan. Een woordvoerder ligt toe: “Wij vinden het belangrijk dat onze branche goed voorbereid aan een openstelling begint en daar moet best wel het een en ander voor worden uitgezocht, opgemeten, veranderd in de werkwijze van de boerderijen. Wij werken eraan dat boerderijen die dat kunnen, (gefaseerd of gedeeltelijk) open kunnen gaan vanaf 20 mei, hopend dat daarvoor door de regering ruimte wordt geboden en ook de veiligheidsregio’ s daarmee akkoord kunnen gaan.”

Het advies van de vSKBN aan de kinderboerderijen is samengevat:

  • Houd je boerderij tot en met 20 mei gesloten;
  • Laat alléén de noodzakelijke dierverzorgers toe op de boerderij;
  • Houd voldoende afstand van elkaar en zorg ervoor dat je elkaar tijdens de werktijden en pauzes zo min mogelijk tegenkomt;
  • Geen evenementen/groepsactiviteiten tot 1 september 2020.
  • Gebruik de tijd tot 20 mei om je goed voor te bereiden op openstelling, want het is dan echt wel anders werken dan je gewend bent.

Meer informatie: www.vskbn.nl/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *