Kartbaan met augmented reality toepassing opent in Londen

In Londen is deze maand een kartbaan geopend die door middel van projectietechniek en een spelcomputer voor een compleet nieuwe beleving zorgt; Chaos Karts. De deelnemers op de kartbaan wanen zich in een computerspel.

Het toevoegen van augmented reality d.m.v. projectietechniek aan een activiteit is niet nieuw. We zien deze ontwikkeling bijvoorbeeld ook al bij bowlingbanen of in attracties. De uitdaging bij de kartbaan is de bijzonder grote oppervlakte waarop het speelveld wordt geprojecteerd.

De kartbaan in Londen is bewust vrijgehouden van obstakels; en er is software ingebouwd die een botsing moet voorkomen. Een helm en veiligheidsvest zijn daardoor overbodig geworden. De leeftijdsgrens voor deelname is 13 jaar. Je kunt je medespelers vertragen en dwars zitten door objecten in het spel. Zo kun je ‘wapens’ verzamelen door er over heen te rijden. Die kun je vervolgens weer inzetten om je tegenstanders dwars te zitten, of je eigen kart van een ‘boost’ te voorzien. Dankzij de projectietechniek is het ook vrij eenvoudig om de omgeving snel een compleet ander uiterlijk te geven of de spelvorm te wijzigen.

De attractie is te boeken per tijdslot van een uur. De ticketprijzen per persoon variëren van 33 Pound p.p tijdens de daluren tot 55 Pound p.p. op een top-piekuur.

Crazy Karts is ontwikkeld door het bedrijf ‘The Ants’ die in Londen al eerder een vernieuwende attractie ‘The Crystal Maze Experience‘ ontwierp. De ontwikkelaars hebben de Crazy Kats voorlopig alleen nog voor eigen gebruik gebouwd. Het is nog niet bekend of en wanneer het product ook verkocht of in franchise uitgegeven gaat worden.

Meer informatie: www.chaoskarts.com/

Redactie: “Ook in Nederland (Utrecht) wordt op dit moment gebouwd aan een interactieve kartbaan met spelvorm; House of Karts. Over twee weken wordt daar meer informatie over naar buiten gebracht. Natuurlijk gaan wij daar t.z.t. ook aandacht aan besteden op Pretwerk.nl.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *