Julianatoren verplaatst shows naar een vast theater

De populaire shows rondom de muizen Jules en Julia in attractiepark Julianatoren worden vanaf komend seizoen ondergebracht in het voormalige poppentheater op het terrein. Het theater onderging een verbouwing, wordt omgedoopt tot Jul en Julia theater en krijgt 500 zitplaatsen. Dat zijn er 200 minder dan in de circustent, waar de show tot nu toe werd gehouden. Onzekerheid over de vergunning heeft de directie doen besluiten om niet meer met de tent te werken.

De tent die dit jaar niet meer terugkomt.
De tent (die dit jaar niet meer terugkomt.)

Aan het eind van vorig seizoen moest de laatste show worden afgelast omdat de vergunning voor de circustent niet op basis van de juiste voorwaarden was afgegeven. Voor komend seizoen had directeur Jeroen Buter opnieuw een vergunning aangevraagd voor zowel de locatie achter in het park als een alternatieve locatie op het parkeerterrein. Inmiddels heeft Buter beide aanvragen weer ingetrokken: “Met de oplossing die we nu hebben gekozen ben ik wel tevreden. De locatie van de show is nu midden in het park.”
De Julianatoren is gevestigd op de Veluwe, midden in een Natura2000 gebied en de ecologische hoofdstructuur. Dat zorgt voor de nodige beperkingen in exploitatie en uitbreiding. Plannen om het park te verplaatsen werden eerder dit jaar voorlopig afgeblazen door de gemeente Apeldoorn.

Persfoto - Jul & Julia in één van hun shows in de JulianatorenNieuwe spectaculaire parkshow
De show, geproduceerd door Van Hoorne Entertainment, zal ruim 30 minuten duren en maakt van een dagje uit een complete beleving. Er worden zes shows met Jul & Julia gemaakt die dit seizoen dagelijks te zien zijn. De shows variëren van een opening- en sluitingsshow tot aan Jul’s Wild West show en Jul & Julia’s Prinsen- en prinsessenbal. Het pretpark biedt dit jaar opnieuw grote evenementen aan waaronder o.a. de AFAS Sprookjesweken, Halloween en Dolfje Weerwolfje. Alle evenementen en shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen.

Jul & Julia
De thema’s van de meet & greets met Jul & Julia zijn dit jaar uitgebreid zodat het aanbod nog gevarieerder is in het pretpark. Maar ook voor de pret rondom de karakters buiten het park is de Julianatoren hard bezig. Zo is de tv-serie sinds deze week weer dagelijks om 7:20 uur te zien bij RTL Telekids, wordt het gezinsabonnement al weer volop verkocht, verwachten zij één dezer dagen een nieuwe DVD met twee tv-series, komen er twee nieuwe bordspellen en een gehele nieuwe knuffellijn van Jul & Julia. Later dit jaar zal de Julianatoren “Mijn-Julianatoren” (een online community platform voor kinderen en volwassenen) introduceren zodat het feest thuis al kan beginnen. Hun motto is niet voor niets: “Julianatoren, te gek!”.

De Julianatoren gaat officieel 27 maart (1e paasdag) weer open voor publiek. Bij mooi weer kan dat een weekje eerder worden (let op de website)

Meer informatie: www.julianatoren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *