Internationale prijzen voor Aquanura en Polles Keuken van de Efteling

De Efteling heeft vorige week, tijdens de IAAPA vakbeurs in Orlando, twee prestigieuze prijzen binnengehaald; een ‘THEA Award’ voor de Watershow Aquanura en een ‘Brass Ring’ voor het foodconcept van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

Aquanura

Aquanura
De THEA Award for Outstanding Achievement was een waardering voor de watershow Aquanura, die op 31 mei werd geopend ter ere van het 60-jarig bestaan van het park. De prestigieuze prijs voor kwalitatief hoogstaande en innovatieve projecten in (attractie)parken wordt één keer per jaar uitgereikt door de TEA (Themed Entertainment Association), de organisatie waarin de ontwerpers en ontwikkelaars van attracties en themalocaties wereldwijd zijn verenigd. De officiële overhandiging vindt in april 2013 plaats in Anaheim, Californië.

De jury roemt in haar juryrapport de wijze waarop de Efteling met hoogstaande technologie een prachtig spektakel van bijna kunstzinnige schoonheid brengt, waarin herkenbare verhalen tot leven komen.

Polles keuken

Polles Keuken 
Polles Keuken, het gethematiseerde pannenkoekenrestaurant dat de Efteling in maart opende, ontving een Brass Ring Award in de categorie Food & Beverage. Deze horecaprijs is een initiatief van de IAAPA, de overkoepelende organisatie op het gebied van (attractie)parken wereldwijd. De Brass Ring Award Food & Beverage werd voor de eerste keer uitgereikt en wordt toegekend aan het meest innovatieve horecaconcept binnen de (attractie)parkenbranche.

Pannenkoeken met beleving
Polles Keuken is een pannenkoekenrestaurant waar bezoekers de koks letterlijk op de vingers kunnen kijken. Gasten beleven het restaurant alsof ze middenin de bedrijvige keuken van het ijverige koksmaatje Polle zijn. Centraal in het restaurant staat een enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten. Door de pruttelende pannen , fluitende ketels en de tikkende pollepels wordt een restaurantbezoek een bijzondere belevenis en schouwspel. Het opvallende gebouw in Symbolicaanse bouwstijl is met zijn 12,65 meter hoge toren een echte blikvanger aan de Efteling Brink, het centraal in het park gelegen plein.

Bron: De Efteling

Kijk voor meer internationale prijswinnaars op: www2.iaapa.org/expos/attractions/2012/awards/index.asp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *