Interim directeur Wildlands vraagt adempauze aan financiers

Tijdens een interview op BNR Nieuwsredio gaf interim directeur Erik van Engelen van Wildlands Adventure Zoo zijn reactie op de lastige financiële situatie van het park. Het dieren- pretpark stevent dit jaar af op een verlies van 8 miljoen Euro. Er is aan de financiers, Gemeente Emmen, rabobank en Volker Wessels, gevraagd om een adempauze in de betaling van aflossing en rente om zodoende een herstructurering door te kunnen voeren.

beleving van de dieren komt weer centraal te staan
Dit jaar verwacht Wildlands 840.000 bezoekers. Dat is veel lager dan de geprognosticeerde 1,2 miljoen bezoekers. Voor 2019 wordt de lat gelegd op 940.000 bezoekers. De interim directeur zal kosten moeten besparen. Dat gebeurt o.a. door het ontlaan van personeel – en nu al draait de achtbaan Tweestrijd, met slechts één baan.

Van Engelen wijt de tegenvallende resultaten o.a. aan een verkeerde inschatting van de markt: “Veel mensen vragen zich af of zij nu een pretpark of een dierentuin mogen verwachten. Aan die onduidelijkheid maken we een eind. We gaan ons weer duidelijk profileren als dierenpark. Een dure achtbaan als Tweestrijd zou ik niet zo snel hebben aangeschaft. Nieuwe attracties moeten een rol spelen bij het beleven van de dierentuin.”

Meer informatie: www.wildlands.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *