Infoversum in Groningen al snel failliet

Attracties op basis van nieuwe technologie; Het blijkt lastig om daar een succesvol businessmodel om heen te bouwen. Het Groningse Infoversum, dat in juni 2014 vol verwachting werd geopend, sluit in november 2015 al weer de deuren. Eerder dit jaar bleek Yumble, met vele digitale attracties, ook al niet levensvatbaar.

Infoversum2Het Infoversum was een bijzonder gebouw met een full dome 3D filmzaal, een exporuimte, en verder voorzieningen voor educatie en evenementen. Diverse partijen, waaronder de gemeenten Groningen , de rijksuniversiteit Groningen en Gasterra, hadden hun steun aan dit ambitieuze project gegeven. De curator heeft inmiddels besloten om het pand per direct (24 november) te sluiten. Met o.a. de financiers (w.o. Rabobank) zal de komende tijd gesproken worden over de toekomst.

In het Dagblad van het Noorden wordt o.a. de reden van het faillissement genoemd; onvoldoende bezoekers. In de prognose vooraf was uitgegaan van 260.000 bezoekers op jaarbasis. In het eerste jaar waren dat er slechts 40.000.

Meer informatie: www.infoversum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *