Indoor motorcrosspark voor elektrische motoren

In het Brabantse Wanroij is onlangs het eerste eCross park in Nederland geopend: eeX-parc. Een crosspark waar de motoren aangestuurd worden door elektrische stroom. Onder het motto ‘go green’ is Nederland met dit park een milieuvriendelijke, duurzame en unieke vrijetijdsbesteding rijker.

Iedereen is bekend met motorcross. De sport staat voor actie, snelheid en lawaai. Maar wat als motorcross ‘eCross’ wordt? eCross (elektrisch cross) is de milieuvriendelijke en stille vorm van motorcross, maar niet minder spannend. De crossmotoren worden aangedreven door stroom, waardoor lawaai en de uitstoot van gassen verleden tijd zijn.

Crosssssst
“De toekomst is groen. Wij willen met dit park niet alleen een unieke recreatieve activiteit aanbieden, maar ook willen we de ontwikkeling en het baanbrekend werk in de richting van duurzaamheid, duurzame energie en milieubewustzijn op zich onder de aandacht brengen”, aldus Roald van Engelenburg, eigenaar en oprichter eeX-parc in Wanroij. De naam eeX-parc staat voor de combinatie van energie en efficiëntie in relatie tot cross (X) – eeCross combineert het beste van bestaande producten waarmee een nieuwe vrijetijdsbesteding ontstaat met een verhoogde toegevoegde waarde.

Indoor
Het indoor park beschikt over tracks voor verschillende leeftijden en niveaus en is beschermd tegen weer en wind. Voor alle crossers staan coaches van het hoogste niveau paraat. Beginners leren hier stukje bij beetje de crossmotor te gebruiken en ook voor gevorderden is het terrein ideaal om te trainen. In de toekomst wordt het park uitgebreid met outdoor tracks. Het eeX-parc biedt ook mogelijkheden voor leuke groepsuitjes en events. Zo vindt op 21 juni a.s. het “summer jump-in” event plaats. Barbecueën, rijden voor de helft van de prijs, cross shows, muziek en nog veel meer staat op het programma. Iedereen vanaf vijf jaar is welkom.

Electrisch heeft toekomst
Eén van de coaches van eeX-parc is Wesley Pittens, een bekende naam binnen de motorsport. Hij staat momenteel op de tweede plaats in de MX3 klasse van de open Nederlandse Kampioenschappen. Wes, zoals hij bekend staat in het park, rijdt zowel motocross als Enduro wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. “Ik kom uit de motorcross scene, maar ik ben overtuigd van elektrische voertuigen. Rijden met de electro-bike is niet alleen erg leuk, voertuigen met elektrische aandrijving zijn onze toekomst,” aldus Wesley Pitten.

Voor meer informatie zie www.ee-xparc.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *