In september open: Soccer Arena Kerkrade

Het lijkt zo logisch; een attractie ontwikkelen die aanhaakt bij de populairste sport van Nederland; Voetbal. Toch blijkt de praktijk weerbarstig. Zowel de Voetbal Experience in Middelburg als de Ajax Experience in Amsterdam werden na een paar jaar exploitatie, weer gesloten. De Soccer Arena in Kerkrade kiest voor een geheel eigen aanpak; hier staat het spelen van voetbal centraal. Deze attractie blijft daardoor dichter bij de voetbalbeleving.

Soccer ArenaVier voetbalveldjes van 15 x 30 meter staan centraal, daar omheen worden allerlei aanvullende activiteiten georganiseerd. Zo is er o.a. een gezellige sportbar met uitzicht op de voetbalveldjes en een groot scherm waarop de voetbalwedstrijden getoond worden.

De Soccer Arena richt zich in eerste instantie op voetbalverenigingen. Elftalen van amateurclubs kunnen uitwijken naar de Soccer Aren bij slecht weer. Dat geldt natuurlijk ook voor profclubs zoals Roda JC. De sportattractie maakt immers onderdeel uit van de Rodaboulevard (en ook de LeisureDome). In de samenwerking met de Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij worden er maatschappelijke projecten georganiseerd. Het complex beschikt tevens over de mogelijkheid om de boarding tussen de 4 velden te verwijderen waardoor er 1 groot speelveld wordt gecreëerd van 60 meter x 30 meter.

De focus ligt niet alleen op het voetbaltechnische aspect, de insteek is om de totale programmering zo breed mogelijk op te zetten zodat er bewegingsactiviteiten/sportevenementen worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen (jong tot oud). Zo kunnen er in de zomervakanties sportkampen worden georganiseerd en in de flyer wordt ook de mogelijkheid van kinderfeestjes genoemd.

Meer informatie: www.soccer-arena.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *