In Live Park komt science fiction wel heel dichtbij

Het Koreaanse ‘Live Park’ voegt een nieuwe dimensie toe aan de parkbeleving. Door volop  te werken met hologrammen, 3D video en augmented reality, gecombineerd met een RFID polsbandje en kinect sensoren wordt de bezoeker, en zijn avatar, door een verhaal geleid, dat zich aanpast aan de handelingen van de bezoeker.

De wereld van Science Fiction komt steeds dichterbij. Het Koreaanse Dstrict ontwikkelde ‘Live Park’ als platform voor hun nieuwste technieken. Dstrict is ooit begonnen als webdesign bedrijf, maar ziet kansen liggen op diverse andere platformen. Dstrict ziet dit nieuwe park als een voorbeeldbedrijf voor het attractiepark van de toekomst, waarin nieuwe technieken een steeds grotere rol zullen spelen.

De parkbeleving is opgebouwd rondom een verhaal, dat is opgebouwd in episodes. De eerste episode van NOI Live werd in december 2011 in Korea geopend. Zo’n vervolgverhaal is een uitstekende manier om herhaalbezoek te genereren; want wie is er nu niet nieuwsgierig naar deel 2, na een overweldigende beleving in deel 1.

Het verhaal in het kort:
“Op het donkere gedeelte van de maan staat de maanfabriek ‘Ender’. Jouw avatar, genaamd Noi, werkt daar om de maan te bouwen en te behouden. De grondstoffen komen voort uit de verbeelding van de mensen op aarde. Deze worden echter steeds schaarser omdat de moderne mens dankzij technieken nog maar nauwelijks zelf zijn fantasie hoeft te gebruiken. Daardoor dreigt de maan te breken.
Om de maan te redden, wordt je gevraagd om, samen met je avatar Noi, nieuwe verbeelding op te roepen door te lachen, schreeuwen en dansen in de maanfabriek.”

Live Park maakte gebruik van meer dan 65 technieken die vernieuwend zijn voor de branche. De attractie beslaat 10.000 vierkante meter, is verdeeld over 7 themawerelden, waar 65 attracties in verwerkt zijn. Het park bouwt bruggen tussen voorstellingen, games en tentoonstellingen door dankbaar gebruik te maken van de diverse technische mogelijkheden.

Een uitgebreid interview met de bouwers is te lezen op Blooloop.com

Een blog over het park: www.thelivepark.com/blog/en

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *