In de pen: lessen en nieuws uit Disneyland Parijs

In het weekend van 15 november was de Pretwerk-redactie op bezoek in Disneyland Parijs. De komende week publiceren wij diverse artikelen, w.o. een toelichting op de terugloop van bezoekers en plannen om dat weer om te buigen; een interview met de imagineer van de attractie Ratatouille (Bjorn Heerwagen); een interview met creative director Kat de Blois over de organisatie van showtime in het park.

Disneyland ParijsAfgelopen weekend had Disneyland Parijs net haar kerstmantel aangedaan. In deze sfeervolle ambiance kregen we de gelegenheid om vragen te stellen over de manier waarop Disney haar magie creëert. We ontmoetten vooral heel enthousiaste mensen die niet bang zijn om hun kennis te delen. Welke artikelen kun je binnenkort verwachten:

Disney na de herkapitalisatie
Het nieuws over de herkapitalisatie van Disneyland Parijs is nog vers. De kapitaalinjectie riep in de branche vooral veel vragen op. Frans Leenaars, Vice President Marketing en Sales voor de Benelux en Duitstalige landen wilde wel een toelichting geven.

Nieuwe technieken in attractie Ratatouille
Het was een enorme investering voor Disneyland Parijs (maar over bedragen wordt niet gesproken.) Imagineer Bjorn Heerwagen kwam in beeld toen de storyline concreet moest worden omgevormd naar een attractie. Hij is in ieder geval blij dat je bij Disney fouten mag maken; want er is veel getest en uitgeprobeerd voordat de uiteindelijke attractie naar volle tevredenheid werd geopend.

Showtime in Disneyland
Kat de Blois is de bijzonder ervaren Creative Director van het park. Zij legt uit, aan de hand van de showmomenten rondom kerst, hoe zij te werk gaat bij het bedenke en realiseren van nieuwe showmomenten. Ook een interessante uitleg over de rol van fotografie en het creëren van fotomomenten komt aan bod. De wachtrijen voor een fotomoment zijn soms langer dan voor een attractie!

Meer informatie: www.disneylandparis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *