Honderden musea en erfgoedinstellingen doen mee met Maand van de Geschiedenis 2020

In oktober vindt de Maand van de Geschiedenis plaats, het grootste historische evenement van Nederland. Het thema Oost/West inspireerde honderden organisaties om – uiteraard coronaproof – activiteiten door heel Nederland én online te organiseren.

Muiderslot

Oost/West

In oktober 2020 neemt de Maand van de Geschiedenis je mee op wereldreis. Met het thema Oost/West gaan we op zoek naar verhalen van vroeger die je helpen om nu te begrijpen: over ontmoetingen tussen de slavenhandelaar en de totslaafgemaakte, tussen Stalin en Roosevelt, tussen de Achterhoeker en de Amsterdammer. In tijden van corona en #BlackLivesMatter ontdekken we hoe sterk we met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk zijn, waar ter wereld we ons ook bevinden, en hoe deze connecties door de eeuwen heen tot stand zijn gekomen.

Talloze activiteiten – dit jaar zowel fysiek en volgens de richtlijnen van het RIVM als online – geven inzicht in de historische context van de wereld van vandaag. Van Noord naar Zuid en van Oost naar West: in iedere provincie is iets te beleven tijdens de Maand.

Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *