Grootste open Aquapark in Nederland gaat deze zomer open

Deze zomer opent DX Adventurepark, het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte (Drenthe). Met het park willen de initiatiefnemers, Roger Langenbach en Marjolein Vos, een impuls geven aan het recreatieve aanbod in Drenthe. Het project is verkozen door Staatsbosbeheer, die de recreatieplas ’t Gaselterveld in beheer heeft.

Onderdeel van het Aquapark is een drijvend parcours waarop bezoekers kunnen glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kunnen worden vanaf de blob. De topattractie, een spectaculaire waterschans, moet zorgen voor een adrenalinekick voor de echte waaghalzen.

Volgens Langenbach is de waterschans de blikvanger en de grootste van Nederland. “Je begint op het eerste niveau en werkt toe naar de hoogste schans van 11 meter hoog”. Langenbach; “Schansspringen is een sport, instructeurs leren de gasten in 2 uur tijd om hier veilig vanaf te springen.”

Vraag vanuit Staatsbosbeheer
Voor het gebied bij ’t Hemelriek werd enkele jaren geleden een nieuw visie- en bestemmingsplan ontwikkeld. Drie jaar geleden heeft Staatsbosbeheer een uitvraag gedaan. Gegadigden konden een plan indienen voor het starten van een buitensportbedrijf op een bosperceel grenzend aan de voormalige zandafgraving Zeldenrust, nu genaamd recreatieplas `t Gasselterveld. De ondernemers exploiteren op steenworp-afstand reeds een camping en buitensportbedrijf. Staatsbosbeheer heeft DX Adventurepark de uitvraag gegund op basis van het onderscheidende karakter van het plan.

Crowdfundingproject
Naast een subsidie door de provincie Drenthe en een lening via de bank willen de ondernemers met crowdfunding een deel financieren om iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te kunnen doen. Hiervoor schakelden Langenbach en Vos het regionaal opererende crowdfundingplatform Kapitaal Lokaal in.

Deze zomer gaan de deuren open
Na ruim twee jaren voorbereidingen is onlangs met de bouw gestart. Het park opent de deuren in juli van dit jaar. Met het park willen de initiatiefnemers een impuls geven aan het recreatieve aanbod in Drenthe. Volgens de ondernemers is er behoefte aan meer activiteiten voor tieners en jongvolwassenen.

Meer informatie: www.kapitaallokaal.nl/projecten/dx-adventurepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *