Gronings Infoversum wordt attractie voor cultuur en wetenschap

Het ontwerp van het Infoversum – een 3D full dome theater voor wetenschap, bedrijfsleven en cultuur – is voltooid. Deze ‘kennistempel’, waarin meeslepende wetenschappelijke en artistieke visualisaties getoond gaan worden, zal rond de zomer van 2013 verrijzen op het CIBOGA-terrein in het Ebbingekwartier van de Groningse binnenstad .

3D Dome theater
Het Infoversum wordt het eerste volledig digitale 3D dome theater in Nederland. Het gebouw gaat unieke mogelijkheden bieden voor zowel internationale producties als eigen producties, gemaakt met geavanceerde ICT technologie. Met de komst van het Infoversum op deze centrale locatie in de stad, verrijst in Groningen zowel een culturele attractie als ook een wetenschappelijk kenniscentrum van internationale allure.

Ervaren en beleven
In het Infoversum versmelten wetenschap, bedrijfsleven en entertainment. De bezoeker van het Infoversum aanschouwt niet, hij beleeft, ervaart en ontdekt. De RUG, Target, Target Holding, de gemeente Groningen en GasTerra sloegen de handen ineen om van de plannen realiteit te maken. Ook de Rabobank stapt in. Het dometheater gaat 265 stoelen tellen. Naast het theater bieden de entree, de pre-show en de foyer ook mogelijkheden voor exposities en demonstraties . De totale oppervlakte aan publieke ruimte in het gebouw is 1350 vierkante meter. Het Infoversum rekent op 200.000 bezoekers per jaar. Bezoekersanalyses komen uit op 270.000 te verwachten bezoekers. Voor 2013 zijn reeds twee wereldpremières gepland.

RTV Noord maakte onlangs een reportage over deze plannen in Groningen:

meer informatie: www.infoversum.nl

Eén reactie

  1. Duidelijk een slinkse beweging om in Groningen de gesubsidieerde podia dood te laten bloeden en de nieuwe podia te laten runnen door het bedrijfsleven. Of we dit willen is helemaal geen vraag, want duidelijk is dat we dit niet willen, daarom gebeurt het op zo’n slinkse wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *