Groeiend aantal outdoorbedrijven behaalt milieukeurmerk Green Key

Tijdens een feestelijke uitreiking op 27 november 2012 ontvingen vijf outdoorbedrijven het internationale milieukeurmerk Green Key. De gouden Green Key was voor Markant Outdoorcentrum (Braamt) en Wilgje Buitensport (Buren). Rocks ’n Rivers (Tilburg), Fitt Outdoor (Haaren) en de Holland Evenementen Groep (Zoelen) ontvingen een zilveren keurmerk. In totaal hebben acht outdoorbedrijven inmiddels een Green Key behaald.

Gezellig dagje op het water bij Vadesto uit Hattem

Er zijn verschillende sets van Green Key normen voor de diverse vormen van accommodaties in de toeristische sector en de zakelijke markt voor vergaderen en congressen. De normen voor outdoorbedrijven bestaan sinds november 2011. Vadesto Outdoor Adventure (Hattem), Rofra Sportieve Arrangementen (Valkenswaard) en PBN (Amsterdam) zijn al enige tijd in het bezit van een gouden Green Key. De outdoorbedrijven die in het bezit zijn van een Green Key zijn niet alleen bewust bezig met de zorg voor het milieu, maar ook met veiligheid en kwaliteit. Daarom zijn deze bedrijven aangesloten bij de Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland (VeBON), de brancheorganisatie van outdoorbedrijven.

Green Key
De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is. Wereldwijd zijn er ruim 1.600 bedrijven in 18 landen aangesloten bij het internationale keurmerk Green Key. De Green Key wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), een samenwerking tussen RECRON, HISWA Vereniging en de ANWB. De keuringen worden uitgevoerd door externe keurmeesters.

Meer informatie:
www.vebon.nl
www.greenkey.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *