Goede herfstvakantie Vlaamse Kust met ruim 500.000 dagtoeristen

De toeristische sector aan de Kust kijkt tevreden terug naar de voorbije herfstvakantie. Vooral het verlengde weekend van 1 november werd door het mooie weer een voltreffer. “Tijdens het eerste weekend noteerden hotels een bezetting van 90 procent of meer.

Plopsaland in kustplaats De Panne
Plopsaland in kustplaats De Panne
In de volledige vakantie hebben ongeveer 550.000 dagtoeristen de Kust bezocht. Alle kustgemeenten hebben gezorgd voor een uniek aanbod met evenementen en vakantiesfeer”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De topdag was zondag 30 oktober met 125.000 dagtoeristen. Door het verlengde weekend waren er ook veel dagtoeristen op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november, met telkens een goeie 100.000 dagtoeristen. Dit berekende de snelle monitor van Westtoer, in samenwerking met Proximus en hun mobiele telefoniedata.

In de tweede helft van de week lag de bezettingsgraad rond 70 procent. Het tweede weekend was goed voor een hotelbezetting van circa 80 procent.

De Kust bevestigt opnieuw als een bestemming voor de vier seizoenen. De toeristische sector hoopt op goed weer voor het verlengde weekend van 11 november. De herfstvakanties zijn ook voor tweede verblijvers een interessante periode om enkele dagen door te brengen aan de Kust.

bron: persbericht Westtoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *