Geld inzamelen voor natuurprojecten via adoptieprogramma

Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk organiseren op zondag 6 oktober een adoptiedag. Tijdens deze dag krijgen huidige adoptieouders een kijkje achter de schermen bij de dieren die zij geadopteerd hebben in Safaripark Beekse Bergen of Dierenrijk dé Kinderdierentuin. De Stichting hoopt met dit evenement zowel nieuwe adoptieouders als extra donateurs te werven voor verschillende projecten.

Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk is een organisatie die zich hard maakt voor de bescherming van de natuur en bedreigde diersoorten. Door middel van diverse activiteiten, waaronder deze adoptiedagen, werven zij gelden die ten goede komen aan verschillende projecten zoals ‘Afrikaanse wilde honden in Zimbabwe’ en ‘de Siberische tijger in Siberië’. Over het algemeen worden de opbrengsten gebruikt voor natuurbehoudprojecten buiten de parken. Een enkele keer is er in Dierenrijk ook een inzameling geweest voor de ernstig bedreigde kaalkopibis. De stichting heeft hiervoor destijds een project gestart om een broedwand voor de ibissen in dierenrijk te bouwen. En met succes, want dezelfde zomer waren er al jongen geboren.

Van berberaap tot giraffe
Voor € 75,00 per jaar kan men bijvoorbeeld het pasgeboren berberaapje uit Dierenrijk adopteren. De populaire giraffes uit Safaripark Beekse Bergen worden voor een bedrag van € 800,- ter adoptie gesteld. Voor het adopteren van een complete diergroep gelden speciale tarieven. Het adopteren van dieren is het hele jaar mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.vriendensafaribeeksebergen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *