Futuroscope opent 35 meter hoge bar onder een luchtballon

Dit weekend start het pretparkseizoen in het Franse Futuroscope met een nieuw hoogtepunt, letterlijk. Vanaf zaterdag 13 april stijgen bezoekers tot een hoogte van 35 m voor een drankje in de zwevende Aérobar. De twaalf persoonsbar wordt de lucht in getrokken door een met helium gevulde ballon. De witte futuristisch ogende stellage zorgt er voor dat de luchtballon niet afdrijft.

Aeorbar Futuroscope
Aeorbar Futuroscope

Onder begeleiding van een barman, die onder meer prosecco en fris serveert, blijven de bezoekers ruim 10 minuten in de lucht. De Aérobar past, net als het restaurant van de toekomst ‘Le Cristal’, in het ‘FoodTainment’ concept, waarbij gastronomie en vermaak worden gecombineerd. De imposante attractie is vanaf grote afstand zichtbaar, is 7 m lang en heeft een diameter van 4 m.

De attractie is een idee van het bedrijf Aérophile, die ook de PanormaMagique ballon van Disneyland Parijs in de lucht houdt. De stellage bestaat uit 72 gebogen staven en is ontworpen door de Franse architect Daniel Vaniche. Een rit kost afhankelijk van het soort drankje € 6,50 tot € 11 p.p. Futuroscope heeft de primeur van de eerste Aérobar ter wereld. De Franse fabrikant hoopt het concept ook internationaal te verkopen.

Meer noviteiten Futuroscope
Dit pretparkseizoen staan bezoekers meer nieuwe en vernieuwde attracties te wachten. Zo kunnen zij dansen met robots op de beats van DJ Martin Solveig in de attractie ‘Dance avec les Robots’ en neemt surflegende Kelly Slater hen mee op een 3D avontuur naar Tahiti.

In de 40 minuten durende documentaire ‘Bord to be Wild’, die zich afspeelt in de jungle van Borneo en de steppe in Kenia, worden twee vrouwelijke wetenschappers gevolgd terwijl zij zich inzetten voor jonge orang-oetans en olifanten wezen. Iedere avond sluit Futuroscope af met de nieuwe avondshow met licht- en geluidseffecten: Lady Ô.

Over Futuroscope
Het futuristische attractiepark Futuroscope (1987) is met 1,7 miljoen bezoekers per jaar het tweede grootste amusementspark van Frankrijk. Uitzonderlijk aan Futuroscope is dat om de twee jaar 50% van de attracties wordt vervangen of vernieuwd. Futuroscope ligt in het departement Vienne aan de A10, nabij de stad Poitiers.

Meer informatie:  www.futuroscope.fr

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *