Friese rondvaartondernemers zien groeimogelijkheden

De Vereniging van Friese Rondvaart Ondernemers (FRO) concludeert, na een onderzoek onder rondvaart- en charterbedrijven in de provincie, dat er nog volop kansen liggen voor de branche in uitbreiding van het aantal ligplaatsen en ontwikkelen van nieuwe arrangementen.

foto: Beleef Wad en Water

Meer aanlegplaatsen
De rondvaartschepen van de FRO hebben in 2009 en 2011 in totaal 120.000 passagiers per jaar vervoerd, die € 5.000.000,- in Friesland hebben besteed. Naast de ontwikkeling van nieuwe ligplaatsen en arrangementen zien de ondernemers dat ook de kwaliteit van de ligplaatsen verbeterd kan worden, met name door goede bebording en goede afmeermogelijkheden.

Plannen kenbaar maken
7 maart heeft gedeputeerde Jannewietske de Vries uit handen van FRO– voorzitter Jan Koopmans het rapport ‘Rondvaartbedrijven in Friesland; een inventarisatie’ ontvangen. Bij die gelegenheid riep de gedeputeerde ook de ondernemers op om zelf actie te ondernemen; “Vanuit de overheid is veel geïnvesteerd in het Friese water. Ondernemers kunnen hierbij aansluiten. Het is geen eenzijdig proces. Ik nodig jullie dan ook van harte uit om plannen kenbaar te maken. Op die manier kun je elkaar versterken.”

Meer informatie: www.watersportbank.nl

Eén reactie

  1. OPGV (ondernemersvereniging Passagiersvaart Gooi en Vechtstreek) ziet ook veel kansen op de Rivier de Vecht en de Loosdrechtse Plassen, niet alleen voor het aantal passagiers wat nog jaarlijks toeneemt, ook de werkgelegenheid groeit door in deze bedrijfstak.
    http://www.opgv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *