Frans initiatief voor nog grotere tropische kas dan Wildlands Jungola

In het Noord-Franse Rang du Fliers, 80 km onder Calais, wordt toegewerkt naar een nieuwe spectaculaire tropische ecozone; Tropicalia. Met een inhoud van 20.000 m3 is deze net weer een stukje groter dan Jungola in Wildlands (18.000 m3). De opening staat gepland voor het jaar 2021.

Het ontwerp van architectenbureau Coldefy & Associates werd op 22 maart j.l. gepresenteerd. Bijzonder aan het ontwerp is het ontbreken van draagpijlers in de hal. Daardoor krijgt het gebouw een cocoon-achtige uitstraling. In Tropicalia komen bezoekers terecht in een tropische omgeving met o.a. planten, vogels, reptielen en vlinders. In het ontwerp is, naast de tropische flora en fauna, ook een restaurant, winkeltjes, een voorziening voor ecologie-professionals, guesthouses en een wandelpad van 1 kilometer opgenomen.

Het project is voornamelijk gefinancierd door private investeerders. Er wordt verwacht dat de nieuwe attractie de toeristische regio Opaalkust een forse impuls gaat geven. De attractie rekent op jaarlijks 500.000 bezoekers. De bouwstart is gepland in het eerste kwartaal van 2019. De opening kan dan in 2021 plaatsvinden.

Meer informatie:
www.caau.fr
www.designboom.com/architecture/coldefy-associates-tropical-biodome-cote-dopale-france-03-27-2018/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *