Forse investeringen Duinrell in Tikibad en vakantiepark

Er wordt dit jaar flink geïnvesteerd in Duinrell. Directeur Roderick van Zuylen van Nijeveld spreekt over “Een van de grotere investeringen van de afgelopen jaren.”. Vooral het Tikibad krijgt enkele opvallende vernieuwingen; een uitbreiding met een Waterpark voor de jongere deelgroep en een nieuwe waterglijbaan met drie cones. Het vakantiepark krijgt 41 nieuwe Premium Plus Duingalows.

Zowel de waterglijbaan als het waterpark worden geleverd door Van Egdom Waterglijbanen. Het gethematiseerde ontwerp van de nieuwe attractiezones vind plaats in eigen huis.

Driedubbele Cone glijbaan
De nieuwe glijbaan van het Tikibad wordt een driedubbele Cone van 163 meter lang. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een tweepersoonsband razendsnel naar beneden de zogenoemde Cone (trechter) in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende twee Cones, waarna de rit eindigt.
De opening staat gepland in mei van dit jaar. Bij de opening maakt Duinrell ook de naam van de glijbaan bekend. Met de driedubbele Cone is het Tikibad weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker. Na de uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen.

visualisatie waterspeeltuin Playa

Waterspeeltuin Playa
Het Tikibad wordt uitgebreid met de bijna 1.000 m² grote indoor waterspeeltuin Playa. Met deze nieuwe zone wil Duinrell het bad aantrekkelijker maken voor de doelgroep 0 tot 12 jaar. Er komt een groot waterklimtoestel met een ’tipping bucket’ (kantelende waterton) en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt in Playa een verwarmd waterspeelbad gebouwd, waar zij zich met hun ouders kunnen vermaken. Naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 plaats.

Bijzondere bouwmethode
Met bijzondere vormen en gevels is de uitbreiding van Duinrells Tikibad (Playa) een bijzonder comlex bouwontwerp. Aannemer Meerland Bouw vroeg Lieftink Geveltechniek aan de slag te gaan met de gevels, en maakt daarbij gebruik van de BIM-methode. BIM staat voor Building Information Model. Vooral voor complexe bouwontwerpen is het een interessante methode, omdat het je al in een vroeg stadium fouten laat signaleren. Meer informatie in artikel op www.lieftink.nl

Updates via YouTube
De vorderingen van de bouw van het Tikibad zijn te volgen via het YouTube kanaal van Duinrell. Presentator Ed neemt de kijkers de komende maanden mee naar de bouw van Playa en de driedubbele Cone glijbaan.

Vernieuwing en uitbreiding vakantiepark
Naast de uitbreiding van het Tikibad werkt Duinrell hard aan de vernieuwing en uitbreiding van het vakantiepark. In mei 2017 worden 41 nieuwe Premium Plus Duingalows met meer luxe en comfort in gebruik genomen, gebouwd overeenkomstig de vraag van de gasten. Vier van dit nieuwe type Duingalows beschikken over een infraroodsauna. Door deze uitbreiding telt het vakantiepark van Duinrell in mei 440 Duingalows.100 Duingalows van het type Comfort krijgen naast deze expansie een make over in de vorm van een grote schilderbeurt en 50 hiervan
nieuw meubilair. Ten slotte worden in april in de groepsaccommodatie het Duinhostel de twee keukens vervangen, de binnenkant opgeschilderd en de gezamenlijke ruimtes voorzien van nieuw meubilair.

Nieuwe glijbaantoren in het attractiepark
In het attractiepark worden ook verschillende vernieuwingen aangebracht, zoals het samenvoegen en moderniseren van de parkeerterreinen P2 en P3. De populaire attractie Aqua Shute krijgt een bootjeslift en de Mad Mill is onlangs gerenoveerd. In de speeltuin wordt een grote, nieuwe glijbaantoren van 22 meter hoog met 3 glijbanen gebouwd, waardoor kinderen in de nostalgische speeltuin van het attractiepark nóg meer speel- en glijplezier kunnen beleven.

Meer informatie: www.duinrell.nl

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *