FlevOnice maakt een doorstart

Per 7 december 2012 is het onroerend goed met ijsbaan alsmede de inventaris, voorraden en handelsnaam “FlevOnice” verkocht en notarieel geleverd aan Hamapro Holding B.V. voor een totaalbedrag van € 1.450.000,–. Dat maakte de curator vandaag bekend.

In 2007 heeft Flevonice een 5 km lange buitenijsbaan aangelegd in Biddinghuizen, uniek in de wereld. De IJsbaan werd onlangs, op 14 mei 2012 failliet verklaard.

Volgend winterseizoen weer open
Hamapro Holding is onderdeel van Pinkster Vastgoed BV uit ’t Harde. De nieuwe eigenaar heeft van alles geprobeerd om dit seizoen al een opening te bewerkstelligen, maar gaat begrijpelijk niet over één nacht ijs. De tijd is te kort om alles goed op de rit te krijgen en de financiële risico’s zijn te groot aldus directeur Joop Pinkster. Pinkster, zelf een groot schaatsliefhebber, benadrukt dat hij als doelstelling heeft om volgend winterseizoen weer open te gaan met de ijsbaan.

Bodemverontreinigine
De bodemverontreiniging, die in een eerder stadium ontdekt is op het terrein van FlevOnice, vormt overigens geen hindernis bij een heropening. Na gedegen onderzoek is gebleken dat de glycol die in eerste instantie was aangetroffen, grotendeels natuurlijk is afgebroken. De hoeveelheid die momenteel nog in de grond aanwezig is, ligt binnen de toelaatbare norm.

Duurzame energie
Pinkster Vastgoed gaat zich nu eerst concentreren op het zoeken naar een duurzame en verantwoorde manier van energielevering om volgend jaar de buiten ijsbaan weer te kunnen openen. Tegelijkertijd zoekt zij naar alternatieve mogelijkheden om de baan verantwoord te exploiteren. Een mogelijkheid die hierbij wordt onderzocht is een inkorting van het huidige traject tot 3 km.

Daarnaast wil Pinkster Vastgoed het terrein van 53 ha ook in de zomerperiode beter gaan benutten. Er wordt met diverse partijen gesproken om de zomeractiviteiten uit te breiden en deze vanaf komend seizoen te exploiteren.

Tot slot denkt Pinkster Vastgoed de horeca te gaan uitbesteden om ook daar een verbeteringsslag te maken en straks elke bezoeker te kunnen trakteren op een geweldige totaalbeleving bij FlevOnice.

Samenwerking
De gemeente Dronten geeft haar volledige medewerking aan een hernieuwde opening. En ook de stichting “Vrienden van FlevOnice” stelt haar netwerk, kennis en kunde ter beschikking om de baan volgend winterseizoen te kunnen openen. De stichting bestaat uit een aantal enthousiaste schaatsers die niet wilden accepteren dat de unieke buitenijsbaan geen bestaansrecht zou hebben in schaatsminnend Nederland. Zij helpt nu mee met het zoeken naar een duurzame, efficiëntere manier van ijs maken om volgend jaar “vorst of geen vorst” te kunnen schaatsen op FlevOnice.

Het motto van Joop Pinkster is: “Als FlevOnice weer open gaat, dan moet dat succesvol zijn voor iedereen. We trekken daarom nu geen sprint, maar gaan voor de lange adem!”.

Meer informatie:
www.flevonice.nl
www.pinkstervastgoed.nl

Eén reactie

  1. Is het echt waar kunnen weer schaatsen op jullie mooie baan in de natuur.
    Wij zijn al een paar keer geweest vanuit Nootdorp. Wat zijn de openingstijden en de entree prijzen.
    Met vriendelijke groet,
    Thea van Zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *