Family Entertainment Center Award uitgereikt aan avonturenboerderij Molenwaard

De award voor het beste Family Entertainment Center 2018 is uitgereikt aan Michael van Hoorne voor zijn succesvolle initiatief Avonturenboerderij Molenwaard in de Zuid-Hollandse Alblasserwaard.

Hans van Leeuwen (l) van Pleisureworld NRIT overhandigt de award aan Michael van Hoorne (r) van Avonturenboerderij Molenwaard

Al in het eerste jaar wist dit attractiepark voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar 120 duizend bezoekers te trekken en ook de waardering van die bezoekers is heel hoog.

Zie ook: Van Hoorne realiseert boerderij-attractie op geheel eigen wijze

De Avonturenboerderij werd eerder dit jaar op de Vakdag Het nieuwe dagje uit al als winnaar uitgeroepen maar Michael was toen niet beschikbaar om de prijs in ontvangst te nemen. Op de tweedaagse inspiratietour van PleisureWorld NRIT maakte het gezelschap met zo’n 50 ondernemers een pitstop bij de Avonturenboerderij. Daar reikte Hans van Leeuwen de award aan Michael van Hoorne uit.

Op de tweede plaats eindigde Afsluitdijk Wadden Center, op de derde positie de winnaar van vorig jaar, The Maxx. Bij de beoordeling werd onder meer gekeken naar de diversiteit aan activiteiten, de sfeerbeleving, thematisering en hospitality, het commerciële concept en de online performance, conversie en strategie.

Een Family Entertainment Center moet aan drie voorwaarden voldoen:

  • Het moet minimaal drie activiteiten bevatten
  • Het moet gericht zijn op meerdere doelgroepen
  • Het moet een familiegevoel uitstralen.

Van Leeuwen benadrukte in zijn speech dat hij nog nooit eerder had gezien dat een FEC in zo korte tijd – de opening was in maart 2018 – al zo’n hoog niveau bereikte. Dit was volgens hem vooral te danken aan de medewerkers.

Avonturenboerderij Molenwaard

Bij Avonturenboerderij Molenwaard, dat als motto hanteert ‘waar spelen ontdekken is’, draait alles om het Hollandse landleven dat aan de hand van Fien en Teun ontdekt wordt. Kinderen kunnen op Molenwaard een boerderijdiploma halen en genieten van educatieve shows. Ook zijn er het hele jaar door themamaanden: Lammetjes, Onder Water, Vroege Vogels, Rollen in de Modder, Kaas, Paddenstoelen & Pompoenen en Winter op de Boerderij.

Dat het publiek Molenwaard waardeert, blijkt wel uit de comments. Zo laat een bezoeker weten “dat Romy een superfijne dag heeft gehad met haar driejarige dochter en dat ze zeker terugkomt” en meldt Ingeborg “dat ze nog nooit eerder een park heeft gezien waar je als bezoeker zo hartelijk en gastvrij wordt ontvangen”. Veel waardering is er ook voor de shows, de picknickmand en de opdrachtjes om boer of boerin te worden.

De Award

Eerdere winnaars van de Family Entertainment Center award waren The Maxx en De Voltage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *