Europapark bouwt aan een sprookjesthema

Europapark in Duitsland bouwt aan diverse nieuwe uitbreidingen. Een van de opvallendste is een sprookjeskasteel, waar de verhalen van de gebroeders Grimm beleefd kunnen worden. Een opvallende keuze, omdat het park zich tot nu toe vooral richtte op landenthema’s.

Sprookjeskasteel

Tussen het themagebied Engeland en Oostenrijk ontdekken de bezoekers een sprookjeskasteel. In de bibliotheek van het kasteel kunnen zij over de schouders van de gebroeders Grimm meekijken als zij hun verhalen optekenen. Verderop in het kasteel kom je de verschillende sprookjesfiguren tegen, o.a. Doornroosje, Vrouw Holle en Hans en Grietje. Kinderen kunnen op beeldschermen meer te weten komen over de sprookjes en op een reuzen-sofa kunnen ze urenlang wegdromen in de vele sprookjesboeken.

nog meer plannen

In het Italiaanse themagebied openen dit jaar twee attracties die gericht zijn op kinderen en families. In kinderattractie Piccolo Mondo maken kinderen een geheel vernieuwde gondelvaart door Pisa, Florence en Venetië. Vanaf juni kunnen bezoekers in Volo da Vinci vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van Leonardo da Vinci. Net zoals in de tijd van de grote Italiaanse uitvinder kan men met spierkracht de snelheid van het vliegmachine regelen.

Het park opent op 9 april weer de deuren voor het publiek

Ondernemers die een kijkje achter de schermen willen nemen kunnen zich aansluiten bij de studiereis van Pleisureworld, van 19 t/m 21 juni.

Meer informatie: www.europapark.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *