Europa Park wint Golden Ticket Award voor de derde keer op rij

Afgelopen weekend vond in Cedar Point in Ohio (VS) de jaarlijkse uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats. Voor de derde keer op rij ontving Europa-Park de award voor beste attractiepark ter wereld. Bijzonder knap als je ziet dat van de 23 prijzen er maar liefst 21 werden uitgedeeld aan parken uit de Verenigde Staten.

Coastiality
Coastiality
De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Na 2014 en 2015 kreeg Duitslands grootste attractiepark ook dit jaar de meeste punten. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels. Speciale vermelding kreeg het ‘virtual reality’-aanbod dat Europa-Park als eerste park ter wereld introduceerde. Onder de noemer ‘Coastiality’ kan men nu twee achtbanen rijden en met een VR-bril gelijktijdig door virtuele werelden suizen.

Valhalla in Blackpool; regenjas is aan te reden
Valhalla in Blackpool; regenjas is aan te reden
De tweede prijs die naar Europa ging betrof de award voor beste waterattractie in een attractiepark. Die werd toegekend aan Valhalla in het Engelse Blackpool Pleisure Beach.

Meer informatie:
Bekijk de winnaars in alle 23 categorieen op: www.goldenticketawards.com
www.europapark.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *