Europa-Park verkozen tot beste park ter wereld

Tijdens de ‘Golden Ticket Award’-verziezing ontving het Duitse Europa-Park voor de tweede keer de award voor beste attractiepark ter wereld. Een bescheiden rol was weggelegd voor De Efteling. Zij werden tweede in de categorie ‘Best Kids Area’ en derde in de categorie ‘Best Landscaping’.

Attractie Arthur en de Minimoys (Europa Park)
Attractie Arthur en de Minimoys (Europa Park)
De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de 25 verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Jarenlang werd deze lijst aangevoerd door Cedar Point in Sandusky, Ohio. Vorig jaar wist Europa-Park deze prijs echter binnen te halen en kon deze titel ook dit jaar verdedigen. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels.

Europa-Park zien we ook terug in andere bestenlijstjes van deze verkiezing: 4e in de categorie ‘Cleanest Park’, 4e in de categorie ‘Best Shows’, 5e in de categorie ‘Best Food’ en 5e in de categorie ‘Best Christmas event’.

Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst: “Dit jaar bestaat Europa-Park precies 40 jaar en een betere bevestiging van ons werk, met name door een jury van vakmensen, kan men zich niet wensen. Ook in de toekomst zullen we er alles aan doen deze kwaliteit en de liefde voor detail vast te houden om daarmee onze bezoekers keer op keer te boeien”.

Meer informatie:
www.europapark.de/nl
http://goldenticketawards.com/2015-park-and-ride-winners/

Eén reactie

  1. We kennen de insiders truuk natuurlijk. Een privé tijdschrift, zoekt een troep experts… Daarmee ligt de uitslag reeds bijna vast.
    Het heeft niet meer waarde dan een theatraal onderonsje tussen vakblad-vrienden/bekenden en verder determineert het onwetenschappelijk bizar puntensysteem ook zelf reeds de (aard van de) uitslag (bvb. : hoe meer rollercoasters en hoe meer poll-ende bezoekers, hoe hoger automatisch de score…)
    Totaal BIASED. Zie ook : http://www.ushsho.com/pollcomparison.htm

    Ik hecht er zelf dan ook in het geheel géén waarde aan.

    Kleine parken komen er trouwens door het biased systeem zelf nooit in voor, en verschillende doelgroepen worden niet onderscheiden want de attractieparken worden allemaal over de kam van de thrill-factor gehaald….
    Verhaal, theater of edutaiment/educatie brengen niets bij.

    Amerikamen zijn totaal zot van dit soort (biased) “Awards”, er zijn awards voor zowat alles in de USA, en bijna iedereen heeft er uiteindelijk ergens wel ééntje op zaak, zodat die op zijn website kan zetten : “Award winning xxxxx” (vul in wat je wil)
    Precies daardoor, zijn ze eigenlijk waardeloos geworden….
    Ik hou me aan oud-Europese nuchterheid. ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *