Europa Park runner up in ‘Amusement Today’ verkiezing beste pretpark

Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ presenteert jaarlijks een lijst van beste attracties en parken. Het Zuidduitse Europa-Park eindigde in de wereldranglijst op de tweede plaats van beste parken en moest daarmee alleen Cedar point (Ohio) voor zich dulden. De Efteling zien we terug in twee top 5 lijstjes.

Voor de 15e keer reikte het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ afgelopen zaterdag de Golden Ticket Awards uit. Hiervoor wordt jaarlijks een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen samengesteld. Cedar Point in Sandusky werd uitgeroepen tot beste park ter wereld. Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, ontving de Award voor tweede beste attractiepark ter wereld. Vorig jaar eindigde Europa-Park als derde. Het park verdedigt daarmee ook de titel van beste Europese attractiepark.  Het volgende Europese attractiepark (Blackpool Pleasure Beach) stond op de 10e plaats.

De Efteling staat op de vierde plaats in de categorie ‘Best kids area’ en op plek drie in de categorie ‘Best landscaping’.

Meer informatie: www.goldenticketawards.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *