Europa-Park krijgt restaurant in looping stijl

Europa-Park start het nieuwe attractiepark-seizoen met een wereldprimeur: Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het eerste looping-restaurant ter wereld. In het FoodLoop-restaurant worden de bestellingen niet door medewerkers geserveerd, maar zorgen achtbanen met daarin zelfs een dubbele looping, dat de gerechten vanuit de keuken zo op je tafel komen. Daarnaast opent het park in 2011 nog een drietal andere attracties.

Thomas Mack bij de Foodloop

Halve kilometer achtbaan
Midden in het park, in het goud-blauwe kegelvormige gebouw, waarin ook de attractie Historama gehuisvest is, opent op 9 april aanstaande een bijzonder restaurant. Gasten zullen in deze ruimte bijna een halve kilometer achtbaanrails aantreffen. Vanuit de keuken lopen deze in alle mogelijke figuren naar de tafeltjes in het restaurant. Niet lang nadat er via een van de touchscreens aan deze tafels een bestelling is gedaan, suist vanaf de keuken het eten en drinken naar de bezoeker. Onderweg gaan de gerechten ook nog door een tweetal loopings.

Perfecte combinatie
Europa-Park heeft meer dan 100 attracties en shows. In het park staan ook 10 achtbanen, waaronder de hoogste van Europa. Het thema ‘achtbaan‘ is dus een belangrijk gegeven in het park, evenals het ‘culinair genieten‘. Het park staat immers bekend om zijn enorme variatie aan Europese gerechten. Het FoodLoop-restaurant verbindt deze thema’s en hier zal eveneens een uitgebreide keuze aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten voorhanden zijn.

Historama

Geschiedenis
Europa-Park is 36 jaar geleden ontstaan als showroom van attractiebouwer en zusterbedrijf Mack Rides. Nog steeds worden de nieuwste achtbanen en attracties eerst in het eigen park geplaatst voordat deze verkocht worden aan andere parken. Ruim 230 jaar geleden bouwde men kermis- en circuswagens, later stapte men over op attracties en achtbanen. De geschiedenis van Mack Rides en Europa-Park is te zien in het Historama maar komt ook tot uiting in het nieuwe restaurant. Zo kan er bijvoorbeeld gegeten worden in een heuse kermiswagen. Het restaurant beschikt in totaal over 215 zitplaatsen.

Andere attracties
Verdeeld over 13 Europese themagebieden biedt Europa-Park haar bezoekers voor Benelux-begrippen een ongekende hoeveelheid attracties en shows aan. En ieder jaar komen er weer nieuwe attracties bij. In 2011 staan families en kinderen centraal, want als het park op 9 april opent, ontdekken zij aan de rand van het meer een sprookjeskasteel waarin de Gebroeders Grimm hun bekende verhalen tot leven laten komen. In het themagebied Italië kunnen kinderen in Piccolo Mondo een vrolijke reis maken langs enkele Italiaanse steden. Met Pinksteren opent ook nog een vierde attractie: Volo da Vinci. Hier kan men vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van Leonardo da Vinci. Net zoals in de tijd van de grote Italiaanse uitvinder kan men met spierkracht de snelheid van het vliegmachine regelen.

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows, is in het zomerseizoen van 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *