Euro Attractions Show gaat naar Zweden in 2015

De Euro Attractions Show (EAS), de grootste vakbeurs voor de Europese attractieparken-branche, zal dit jaar voor het eerst in Zweden plaatsvinden. Van 6 tot en met 8 oktober 2015 zullen in Gotenburg de nieuwste producten en diensten voor parken en andere grote publieksevenementen gepresenteerd worden. In verschillende workshops en seminars worden tevens de nieuwste ontwikkelingen in de sector besproken.

Liseberg Park
Liseberg Park

Plaats van handeling is het Swedish Exhibition and Congress Centre, gelegen naast het grootste attractiepark van Zweden, Liseberg. De EAS wordt georganiseerd door de IAAPA, de wereldwijde overkoepeling van attractieparken en de toeleverende industrie. De verwachting is dat meer dan 9.000 bezoekers uit meer dan 100 landen naar de EAS komen. Onlangs is de registratie voor dit evenement opengesteld.

EAS is de serieuze kant van ‘fun’
De EAS is het trefpunt van de 8,6 miljard Euro omvattende leisure- en attractie-industrie in Europa (IAAPA Europe Economic Impact Study 2014). Meer dan 425 bedrijven zullen op de beursvloer hun innovaties aanprijzen aan vertegenwoordigers van grote en kleine attractieparken, waterparken, zwembaden, dierentuinen, aquaria, speelpaleizen, musea, kermissen, grote winkelcentra, casino’s, speelhallen, speeltuinen en andere publieksevenementen. Het aanbod zal uiteenlopen van toegangs- en informatiesystemen tot achtbanen, van opblaasbare attracties tot klimtoestellen, van show- en filmapparatuur tot bewegende poppen en van drankautomaten tot virtual reality-spellen.

20 uur educatie
Nieuwe ontwikkelingen in de branche zullen niet alleen op de beursvloer te zien zijn, maar ook in verschillende seminars besproken worden. Zo is er een educatie-programma voor jonge managers en zullen de laatste ontwikkelingen op het vlak van onder andere technologie, veiligheid, marketing en communicatie, food and beverages, personeelsmanagement en merchandise door vooraanstaande parken en organisaties besproken worden. Ook zijn er netwerk-events zoals een Opening Reception in Liseberg en kan deelgenomen worden aan een tour langs enkele Zweedse attracties waar men een kijkje achter de schermen kan nemen.

Swedish Exhibition and Congress Centre
De EAS vindt elk jaar in een ander Europees land plaats. “Het is een logische stap om EAS dit jaar in Noord-Europa te organiseren. Vanwege de goede banden met Zweedse organisaties en parken is Gotenburg een van de beste plaatsen voor EAS 2015”, aldus Karen Staley, Vice-President van IAAPA Europe.

EAS zal plaatsvinden in het Swedish Exhibition and Congress Centre in Gotenburg. Bij deze locatie behoort ook Gothia Towers, een van de grootste hotels in Scandinavië. Daarnaast beschikt het over de grootste restaurant-groep van Zweden, inclusief het gereputeerde Heaven 23 en Incontro. De beurslocatie is gelegen in het centrum van Gotenburg, direct naast Liseberg, een van de meest bezochte bestemmingen in Zweden met zo’n 3,1 miljoen bezoekers per jaar.

Meer informatie en registreren: www.IAAPA.org/EAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *