Efteling augmented reality spel op smartphone bij de Rabo Kluis

Vanaf vandaag kunnen kinderen in de Efteling met de smartphone (van hun ouders) feetjes vangen bij de Rabo Kluis, direct achter de entree. Het betreft een gratis Layar-applicatie waarbij de speler zoveel mogelijk gekleurde feetjes spaart die rond de kluis zweven.

 

Het spel is gebaseerd op het verhaal ‘Feetje en de kluis’ en kan alleen bij de pinautomaat in het park worden gespeeld. Naast het spelen van de game biedt de applicatie tevens de mogelijkheid om het verhaal achter ‘Feetje en de kluis’ te beleven op de telefoon. In het verhaal leert het feetje de heks dat ze haar geld beter kan sparen. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur de Efteling: “We hebben deze ‘magische’ applicatie ontwikkeld in samenwerking met onze partner in kwaliteit: de Rabobank. Het is de eerste zogenaamde augmented reality game in de Efteling.”

Hoe werkt het?
Naast de Rabo Kluis in de Efteling staat een bord met daarop de link naar het spel: http://m.efteling.com/rabokluis. Bij het opstarten van de Layar-applicatie gaat de camera van de smartphone automatisch aan. De GPS van de telefoon weet waar de speler zich bevindt en het kompas weet in welke richting de gebruiker kijkt. Maarten Lens-FitzGerald,
co-founder van Layar: “Net zoals de Efteling brengt Augmented Reality fantasiewerelden tot leven. Dit spel is een mooi voorbeeld van hoe je op een slimme manier bezoekers betrekt in deze fantasiewereld en daardoor de beleving nog groter maakt.”

Doel van het spel
De bezoeker die rondkijkt door de telefoon, ziet verschillende feetjes rondvliegen en hoort ze giechelen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk feetjes te sparen door erop te klikken maar goed op te passen voor de heks, want als je op haar klikt gaan alle punten verloren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *