Eerste schetsontwerp van nieuw sprookje in De Efteling

In het Sprookjesbos wordt vanaf half oktober gestart met de bouw van het nieuwe sprookje: Pinokkio. De persafdeling heeft een eerste schetsontwerp vrijgegeven en daarin is de typische (Anton Pieck) Efteling stijl duidelijk herkenbaar. Het sprookje opent in het voorjaar van 2016 en wordt het 29e sprookje in het Efteling Sprookjesbos.

het huisje van Gepetto
het huisje van Giapetto
Het sprookje Pinokkio bestaat straks uit meerdere onderdelen, met interactieve elementen en een knipoog naar zijn Italiaanse oorsprong. Bezoekers starten bij de werkplaats van Geppetto en lopen vervolgens als het ware door het sprookje heen.

Walk through sprookje
Pinokkio wordt een klassiek en herkenbaar Efteling-tafereel, met drie verschillende onderdelen die gebaseerd zijn op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. Bezoekers lopen als het ware door het sprookje heen. De start is bij de werkplaats van Geppetto, waar naar binnen geloerd kan worden. Vanaf daar gaat men, samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto. Het sprookje van Pinokkio zal straks te vinden zijn tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Pinokkio speelt nu al een rol in het Efteling Theater tijdens de familiemusical die daar tot en met februari 2016 speelt.

Meer informatie: www.efteling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *