Eerste expeditie van The Pirates Experience in Nederland

De droom van experience designer Luca Liboa is uitgekomen met de succesvolle eerste expeditie van The Pirates Experience in Nederland. Met deze nieuwe beleving wilde Luca een volgende stap zetten in de realisatie van een dagattractie waarbij de bezoekers compleet worden ondergedompeld in een bijzondere belevingswereld.

Zie ook: The Pirates Experience – een merk-waardig fenomeen

In een eerder stadium werd er al een piratenavontuur gerealiseerd in Italië; maar dat gebeurde nog zonder schip. Afgelopen zaterdag voeren ‘de piraten’ uit met een piratenschip vanuit Muiden. Aan boord werd geleefd als ‘echte piraten’. Aan de realisatie van de eerste Nederlandse piratenexpeditie is een voorbereiding van 6 jaar vooraf gegaan.

Luca Liboa blikt terug op een mooie dag: “Het was geweldig om de piraten in spé te zien lachen en genieten. In het begin was het nog wel even wennen aan het nieuwe piratenleven; je angst overwinnen om van de balustrade te springen; op je gat landen omdat je de knoop in het touw niet goed hebt gelegd; en geconcentreerd blijven bij het slijpen van je eerste zwaard. Ik heb er van genoten. En het is meteen een impuls om de lat voor de volgende expedities nog hoger te leggen.”

The Pirates Experience wordt wereldwijd met belangstelling gevolgd door ontwikkelaars van dagattracties. Het idee om je gasten volledig onder te dompelen in een ‘immersive experience’ is een ontwikkeling die veel parken ook aan hun bezoekers willen aanbieden. De vorm waarin je dat het best kunt gieten, bevindt zich nog duidelijk in een pioniersfase.

Meer informatie: www.pirates-experience.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *