Eerste editie Nationaal Congres Evenementen op 20 november

De publieksevenementensector is in economisch en maatschappelijk opzicht een belangrijke pijler voor Nederland geworden. Gemeenten, regio’s & provincies, de rijksoverheid en de private sector steken gezamenlijk jaarlijks honderden miljoenen euro’s in o.a. sportevenementen, festivals en beurzen. Maar evenementen en festivals leveren ook veel op, in economisch en maatschappelijk opzicht.

vierdaagse Nijmegen
vierdaagse Nijmegen

Het Nationaal Congres Evenementen (NCE) is een nieuw congres dat op 20 november 2014 voor het eerst plaatsvindt. Op het congres staat de rol van evenementen voor gemeenten en regio’s centraal, plenair en in interessante themasessies gaan we in op onderwerpen als o.a. programmering, organisatie, financiering, onderzoek en beleving.
Nijmegen is de gastgemeente van de eerste editie van NCE. De ‘Vierdaagse’-stad van Nederland voert een actief evenementenbeleid, dat tot doel heeft Nijmegen beter te positioneren als evenementenstad, zowel landelijk, als regionaal. Met o.a. de Vierdaagse (grootste evenement van Nederland), Zevenheuvelenloop, Fortarock en Music Meeting beschikt Nijmegen over aansprekende evenementen.

Programma en thema
Het thema van de eerste editie van NCE is ‘Eigen Fabrikaat’, met daarbij aandacht voor het evenementen- en festivaltalent in Nederland.
Op het programma van het Nationaal Congres Evenementen staat onder meer een boeiende keynote spreker (hierover later meer!), een Q&A met de burgemeester van Nijmegen en de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen.
Middels themasessies wordt ingegaan op relevante onderwerpen binnen de sector. Hieronder de Modelaanpak Evenementen (NOC*NSF), de maatschappelijke spin-off van evenementen (Mulier Instituut), Duurzame evenementen (CLC-VECTA) en een sessie over de economische spin-off van evenementen (werkgroep Evenementenevaluatie).
Uiteraard wordt er afgesloten met een netwerkborrel en is er gedurende de dag ruimschoots de gelegenheid collega’s te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Nationale Evenementenprijzen
Nederlands oudste vakprijs in de evenementenbranche, de Nationale Evenementenprijzen, worden dit jaar voor het eerst uitgereikt op het Nationaal Congres Evenementen.

Organisatie
Het Nationaal Congres Evenementen is een initiatief van evenementeninformatie en -onderzoeksbureau Respons, en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen en diverse platforms uit de sector, waaronder CLC-VECTA – brancheorganisatie voor live communicatie, Werkgroep Evenementenevaluatie (WESP), NOC*NSF en Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Locatie
Het Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op donderdag 20 november in de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen, gelegen in het historische hart van de stad – aan de Waal.

Meer informatie: www.nationaalcongresevenementen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *