Eén (trein)kaartje om te reizen naar attracties

Vervoerders Connexxion, Arriva, Breng, Hermes, HTM en NS bieden sinds vrijdag samen een combikaartje aan waarbij reizigers met één kaartje een reis kunnen maken naar bijvoorbeeld de Efteling. Het aanbod voorziet in het gemak van ‘alles in één keer geregeld’. Ook GVB, RET en Veolia overwegen om dit nieuwe concept te introduceren.

EftelingOns land kent veel populaire bestemmingen waar geen treinstation voor de deur ligt, maar waar bus, tram en metro uitkomst bieden om de reis met het openbaar vervoer te maken. Met de OV-chipkaart was het al mogelijk deze bestemmingen met één kaart te bereiken, nu is dat ook mogelijk voor reizigers zonder OV-chipkaart.

Combikaartje
De introductie van deze combikaartjes is een uitbreiding op het huidige Tariefpunten-systeem dat NS al jarenlang hanteert. Tot nu toe voorzag dit systeem alleen in fysieke stations-bestemmingen. Dit is nu uitgebreid met “treinstations” verder dan een fysiek station. Men kan dus een “treinkaartje” kopen naar bijvoorbeeld de Efteling, dat ook geldig is op de lijnbus (in dit geval Arriva). De reguliere vervoersprijzen worden gehanteerd.

Populaire bestemmingen
De combikaartjes bevatten uitsluitend vervoer van/naar een bestemming; entree tot de locatie is niet inbegrepen. NS is nu gestart met 11 locaties die onderling sterk variëren in doelgroep en activiteit. Onder andere de Efteling, Madurodam en Burgers’ Zoo zijn opgenomen. Vorig jaar vond er een succesvolle pilot plaats met als eindbestemming Eindhoven Airport, waarbij op één kaartje zowel met de trein als met de bus kon worden gereisd naar het vliegveld.

De NS wil de mogelijkheden onderzoeken met attracties of andere bestemmingen die eventueel een combikaart trein-bus-toegang willen aanbieden.

Meer informatie: www.ovpro.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *