Economische malaise gaat aan Kerst/Wintercircussen voorbij

Ruim 180.000 mensen bezoeken tijdens de kerstvakantie een Wintercircus in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Maastricht. Dat stelt Hillenaar Circus Events, de grootste circusproducent in Nederland. Het in Oegstgeest gevestigde bedrijf exploiteert Wintercircussen in vier steden en is verbaasd over de massale belangstelling dit jaar. ,,De economische crisis is nog voelbaar voor veel consumenten. Dat heeft desondanks geen invloed op onze verkoopcijfers”, zegt project manager Mike Leegwater. Hillenaar heeft haar portfolio uitgebreid met twee nieuwe steden en de voorverkoop ligt 20 procent voor t.o.v. vorig jaar. ,,Cijfers die onze verwachtingen overtreffen.”

Clowns in Wintercircus Utrecht
Clowns in Wintercircus Utrecht

De kerstvakantie is traditioneel een periode waarin circusvoorstellingen populair zijn. Na 2008 kregen als gevolg van economische tegenwind ook Kerst/Wintercircussen de grootste moeite om hun tent vol te krijgen. Die tijd lijkt definitief voorbij. ,,Wij zijn in 2009 begonnen met Wintercircus Utrecht bij de Jaarbeurs. Een productie waarvoor acts uit alle delen van de wereld exclusief naar Nederland komen. Die formule is verder uitgerold naar Amsterdam waar we sinds vorig jaar eveneens een Wintercircus exploiteren aan de Arena Boulevard”, aldus Leegwater. Tijdens de komende kerstvakantie – 20 december t/m 4 januari – breidt de organisatie verder uit met Wintercircussen in Maastricht (MECC) en Den Haag (Malieveld). ,,De consument heeft zin in zorgeloos entertainment voor het hele gezin. Daar spelen wij op in. Bezoekerscijfers stijgen jaarlijks en maken de snelle groei van Hillenaar Circus Events mogelijk. Onze bedrijfsvoering is volledig gericht op de kerstvakantie.” Niet alleen de consumentenmarkt trekt aan. ,,Dat geldt ook voor de zakelijke markt. Meerdere voorstellingen zijn volledig uitgekocht door bedrijven. Voor personeelsfeesten bijvoorbeeld. Een aantal jaren geleden was dit ‘not done’ voor ondernemingen maar langzaam durft men weer.”

Innovatief
Hillenaar Circus Events probeert innovatief te zijn. ,,In Amsterdam, Utrecht en Den Haag vinden de circussen plaats in tenten. Deze vertegenwoordigen stuk voor stuk de nieuwste generatie en garanderen optimaal bezoekerscomfort.” Voor de voorstellingen wordt gescout in alle delen van de wereld. ,,Mensen willen verrast worden. De tijd van oubollige shows is voorbij. We richten ons op groot en spraakmakend spektakel. In Maastricht ziet het publiek de enige menselijke kanonskogel in Europa. Bij de shows in Amsterdam, Den Haag en Utrecht zorgt een Rad des Doods voor sensatie. Dit is een roterende stellage waarop acrobaten stunts vertonen. Zonder vangnet of veiligheidskabel.” Circus spreekt aan omdat het tot de verbeelding spreekt bij alle lagen van de bevolking en geschikt is voor alle leeftijden, stelt Leegwater. ,,Het is een universele kunst die mensen laat ontvluchten uit de dagelijkse, vaak harde realiteit. In het circus kun je zorgen voor even vergeten en vluchten in een droomwereld. Juist daarin schuilt onze kracht.” Wintercircus Utrecht (Jaarbeurs), Wintercircus Amsterdam (Arena Boulevard), Wintercircus Maastricht (MECC) en Groot Kerstcircus Den Haag (Malieveld) gaan in première op 20 december en draaien de volledige kerstvakantie.

Bron: persbericht wintercircus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *