Duinrell vangt asielzoekers op

Duinrell en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben overeenstemming bereikt over de opvang van maximaal 600 asielzoekers tijdens de winterperiode. Dat laat de gemeente Wassenaar op haar website weten.

duirell kikkerDe eerste bewoners warden naar verwachting worden half november ontvangen. In totaal worden maximaal zeshonderd asielzoekers in Duinrell opgevangen. Het COA verzorgt de opvang tot en met 28 maart 2014. Wanneer de locatie 28 maart 2014 sluit, worden de
bewoners op een locatie elders in het land opgevangen.

Op dit moment heeft het COA te maken met een dusdanige stijging van de bezetting op de opvanglocaties dat tijdelijke uitbreiding van capaciteit nodig is. Er is sprake van een verhoogde instroom, onder andere van mensen uit Syrië. Ook is er een toename van het aantal vergunninghouders, waarbij er niet altijd snel genoeg woningen in gemeenten beschikbaar zijn om hen te laten uitstromen.

Het COA is blij dat er opnieuw, in goede samenwerking met Duinrell en de gemeente Wassenaar, tijdelijke opvang kan worden gerealiseerd in Duinrell.

www.duinrell.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *