Dit waren de succesvolste evenementen van 2015

Nederland kende in 2015 weer ontzettend veel evenementen. Amsterdam Dance Event is het succesvolste betaalde evenement, en de Nijmeegse Vierdaagse het populairste gratis toegankelijke evenement.

danceDe TOP100 Evenementen Monitor omvat verschillende ranglijsten en de profielen van de 100 grootste gratis toegankelijke en entreeheffende evenementen. De gehele evenementenmarkt van festivals, publieksbeurzen en sportevenementen, tot markten, concerten en parades uit 2015 zijn geanalyseerd. Hieruit is een leuke top vijf samen te stellen van populairste evenementen in Nederland.

Serious Request in Heerlen.
Serious Request in Heerlen.

Net als in 2014 is het Amsterdam Dance Event het grootste entreeheffende publieksevenement van Nederland. De twintigste editie van het festival was de grootste ooit met maar liefst 365.000 bezoeken. Van de Vrij Toegankelijke evenementen is de Vierdaagse Nijmegen, met een klein verschil op 3FM Serious Request, opnieuw het grootste evenement van Nederland. Vooral op gebied van bezoekaantallen loopt de Vierdaagse voor en behaalt met 2.309.000 bijna het dubbele aantal bezoeken als 3FM Serious Request. Het media- en social media-bereik van 3FM Serious Request was daarentegen wel het allerhoogst van alle Vrij Toegankelijke publieksevenementen die ooit in de TOP100 hebben gestaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *