Disneyland Paris lanceert spectaculaire nieuwe droneshow ‘Disney Electrical Sky Parade’

Op 8 januari 2024 lanceerde Disneyland Paris de gloednieuwe droneshow Disney Electrical Sky Parade als onderdeel van Disney Symphony of Colours. Tijdens deze avondshow worden drones, videoprojecties en fonteinen gecombineerd voor een spektakel bij het Kasteel van Doornroosje. Disney Symphony of Colours is een reeks nieuwe ervaringen in het Disneyland Park die kleur aan de winter en lente moeten toevoegen.

De Disney Electrical Sky Parade werd gebaseerd op de klassieke Main Street Electrical Parade, een bekende parade die tussen 1992 en 2003 in het Disneyland Park te zien was. In deze nieuwe show bewegen meer dan 500 drones door de lucht in vormen en kleuren die de paradewagens van de Main Street Electrical Parade uit beelden. Klassieke praalwagens zoals de bekende trein van Mickey Mouse en zijn vrienden, de schattige draak Elliott en de koets van Assepoester komen voor in de show. In de muziek van de nieuwe show zit eveneens de muziek van de vroegere Main Street Electrical Parade verwerkt.

Disneyland Paris werkte samen met Franse technologieleverancier Dronisos voor de techniek. Zij waren ook verantwoordelijk voor de eerdere drone shows Disney D-Light in het Disneyland park and Avengers: Power of the Night in Walt Disney Studios. Disney Electrical Sky Parade is iedere dag te zien tot en met 30 september 2024.

Drone shows winnen in populariteit

De techniek achter drone shows maakt een razendsnelle ontwikkeling mee. Ze worden wereldwijd steeds vaker ingezet voor lichtshows in de lucht en worden gezien als een milieuvriendelijker alternatief voor vuurwerk shows. Daarnaast bieden ze andere mogelijkheden, zoals het creëren van specifieke vormen of teksten in de lucht.

Drone shows winnen ook in populariteit onder het publiek. Dit is te zien aan de prijzen die uitgereikt werden aan de voorgaande drone shows van Disneyland Resort Paris: Disney D-Light werd bekroond met de 2022 Park World Excellence Award voor Best Live Entertainment en Avengers: Power the Night was genomineerd voor dezelfde award. Een eenmalige drone show op Bastille Day won de 3e prijs bij de 2023 Blooloop Innovation Awards voor Spectacular Innovation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *