Disneyland Parijs maakt werk van toegankelijkheid

Als grootste attractiepark van Europa heb je natuurlijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. In een serie filmpjes geeft het attractiepark een impressie van hun aanpak van toegankelijkheid. Eric Cosset, directeur productontwikkeling: “Toegankelijkheid behoort tot onze kernwaarden.”

Deel1: De uitgangspunten
In dit eerste filmpje worden de uitgangspunten van toegankelijkheid in het park beschreven. Divers gebruikers (met een beperking.) komen aan het woord en vertellen wat zij belangrijk vinden.

Deel 2: Informatie
Niet alleen over de faciliteiten in het park, maar ook aandacht voor de reis. Per beperking aangegeven welke attracties en onderdelen van het park geheel toegankelijk zijn en welke met ‘een beetje hulp’.

Deel 3: Veiligheid en gastvrijheid
Ook op het gebied van veiligheid vraagt een toegankelijk park om de nodige voorbereiding. Wat doe je bijvoorbeeld bij een evacuatie?

Deel 4: contacten met het personeel
Waar wordt op gelet; en hoe wordt het personeel getraind.

Totaaloverzicht:
De vier boventaande filmpjes zijn samengevoegd in onderstaand filmje:

Zie ook de website met daarop de wensen voor mensen met een beperking: http://www.disneylandparis.co.uk/practical-information/guest-with-special-needs/visitor-with-disabilities-or-special-needs/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *