Disney verslikt zich in obesitas attractie

De attractie ‘Habit Heroes’ in het attractiepark Disney Epcot, bedoeld om kinderen verstandig te leren omgaan met hun leefpatroon, ligt onder vuur van belangenorganisaties voor mensen met obesitas. Zij noemen de attractie stigmatiserend voor mensen met overgewicht en vinden de aanpak weinig subtiel. De attractie is inmiddels, één maand na de opening, voorlopig weer gesloten.

(bron: screenshot youtube)

De attractie was bedoeld om kinderen te leren om gezonde keuzes te maken in hun degelijks leven; zowel op het gebied van eten als bewegen. De verontwaardiging werd aangezwengeld door het Canadese Obesitas Netwerk. Die vonden dat mensen met obesitas werden neergezet als lui, ‘niet in beweging te krijgen’ en ‘kunnen wel een schop onder de kont gebruiken’. De stichting vindt dat er geen recht wordt gedaan aan de complexiteit van de problematiek rondom obesitas.

Bekijk in onderstaand filmpje een impressie van de attractie:

 

Inmiddels heeft Disney de attractie gesloten en is de bijbehorende website www.habitheroes.com offline voor onderhoud.

In een reactie zegt Disney: “We zitten in een periode van uitproberen voor de officiële opening. Dit stelt ons in staat om feedback te ontvangen en aanpassingen te maken voor de officiële opening. We zijn er op uit om kinderen te helpen om te kiezen voor een gezonde leefstijl; en dat doen we op een leuke en motiverende manier. We nemen de feedback zeker ter harte en hebben besloten om de attractie voorlopig te sluiten om enkele aanpassingen te maken. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *