Disney test nieuw systeem voor wachtrijmanagement

Walt Disney World in Orlando is dinsdag gestart met het testen van een nieuwe generatie ‘Fast passes’; waarmee de bezoeker tegen bijbetaling, een wachtrij voor de attractie kan omzeilen. In het nieuwe systeem wordt gebruik gemaakt van RFID technologie en I-pads.

Wachtrijen
In de attractieparken gold tot voor kort het credo ‘een rij hoort er bij’, want als iedereen meteen aan de beurt is, dan zijn er veel meer dure attracties nodig in een park. De keerzijde is dat steeds meer bezoekers zich ergeren aan de lange wachttijden. Met de ‘Fastpasses’, waarmee je de rij geheel of gedeeltelijk kunt vermijden, krijgt de bezoeker de keuze; wachten of bijbetalen. De passen zijn inmiddels al een paar jaar in gebruik, en worden door steeds meer parken, met succes ingezet. Het is één van de methodes om meer rendement uit het park te halen.

Nieuwe technologie
Het nieuwe systeem met RFID technologie is voorlopig nog een test. Het is de bedoeling dat de bezoekers wensenlijstjes opgeven van attracties die ze willen bezoeken. Zij krijgen dan een lijst met tijdstippen waarop zij een attractie kunnen betreden. Hier wordt met een polsbandje een controle uitgevoerd naar de juiste persoon en het juiste tijdstip. De proef vindt plaats in Disneys Magic Kingdom. Het personeel van Disney kan op een I-pad de rfid polsbandjes uitlezen en de gasten helpen.

Meer informatie: www.foxnews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *