Directeur Spoorwegmuseum stapt over naar Defensiemusea

De Stichting Defensie Musea is verheugd te kunnen melden dat zij Paul van Vlijmen per 1 november a.s. heeft benoemd tot Algemeen Directeur. Van Vlijmen is op dit moment Directeur van het Spoorwegmuseum, waar hij zijn werkzaamheden staakt.

paul van vlijmen2Van Vlijmen (1954) is afkomstig uit de museale wereld. Hij startte zijn museale loopbaan, na zijn studie kunsthistorie, bij het Catharijneconvent in Utrecht. Sinds 1987 is hij werkzaam voor het Spoorwegmuseum, eerst als conservator en vanaf 1990 als directeur. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de vernieuwing van het Spoorwegmuseum van bedrijfsmuseum tot publieksmuseum. Hij oogstte nationaal en internationaal waardering voor zijn innovatieve aanpak en zijn cultureel ondernemerschap.

Stichting Defensiemusea
De Stichting Defensiemusea is in juni jl. opgericht en vormt de overkoepelende organisatie voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NMM), het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. Het Nationaal Militair Museum wordt op 11 december feestelijk geopend.

Meer informatie zie www.nmm.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *