Diergaarde Blijdorp grote winnaar ZooSite Awards 2016

Diergaarde Blijdorp uit Rotterdam mag zich de grote winnaar van de ZooSite Awards 2016 noemen. Voor het eerst in het negenjarige bestaan van de ZooSite Awards gaat de dierentuin uit de havenstad er met de titel Mooiste Dierentuin van de Benelux vandoor, met 33,27% van de stemmen lieten zij onder andere tweevoudig winnaar Pairi Daiza (28,56%) en viervoudig winnaar GaiaZOO (18,78%) achter zich.

Mooiste Dierentuin van de Benelux is echter niet de enige award die op maandag 2 mei door directeur Marc Damen in ontvangst werd genomen. Ook de awards voor Meest Innovatieve Dierentuin, voor onder andere de nieuwe okapi- en leeuwenverblijven en de award voor de Leukste Aanwinst, voor de opvang, rehabilitatie en uitzetting van een dikkopschildpad, werden aan Diergaarde Blijdorp overhandigd.

Libéma parken goed voor drie awards
Safaripark Beekse Bergen, lid van Libéma, ontvangt twee ZooSite Awards. De geboorte van een secretarisvogel werd verkozen tot de Leukste Geboorte van een Niet-Zoogdier en de nieuwe olifantenstal, inclusief bezoekersgedeelte, kon rekenen op het grootste aantal stemmen in de categorie Mooiste Nieuwe Verblijf.
Voor het eerst in de geschiedenis van de ZooSite Awards eindigden twee parken exact gelijk bij het sluiten van de stemming. Dierenrijk, eveneens onderdeel van Libéma, deelt de award voor Leukste Geboorte met GaiaZOO. Beide tuinen ontvingen exact hetzelfde aantal stemmen, 33,61%, respectievelijk voor de geboorte van twee ijsberen en de geboorte van twee kuifmangabeys.

mondo verde
Mondo Verde

Ook regionale dierentuinen in de prijzen
Bij de dierentuinen niet lid van EAZA, de Europese dierentuin vereniging, werd Mondo Verde in Landgraaf uitgeroepen tot Mooiste Dierentuin. Het familiepark haalde 22,88% van de stemmen, en eindigde daarmee boven de winnaar van 2015, De Orchideeënhoeve (13,26%).

Kasteelpark Born ontving voor het eerst een ZooSite Award, die voor Leukste Aanwinst, voor de opvang van de twee Zandvoortse zilvervosjes, Plata en Zilar. De Leukste Geboorte in een dierentuin niet lid van EAZA vond plaats in Landgoed Hoenderdaell, waar begin 2015 twee bruine beren het levenslicht zagen. Ook Hoenderdaell won hiermee voor het eerst een ZooSite Award.

De award voor Mooiste Nieuwe Verblijf in een dierentuin niet lid van EAZA gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar naar het Aquarium van Brussel voor hun nieuwe Amazonie-aquarium.

Meest succesvolle ZooSite Awards ooit
De negende editie van de ZooSite Awards gaat de boeken in als de meest succesvolle editie ooit. Ruim 14.250 stemformulieren werden ingevuld, een flinke groei ten opzichte van de ruim 10.000 stemformulieren die ZooSite in 2014 en 2015 ingezonden kreeg. ZooSite is de grootste, onafhankelijke dierentuininformatiewebsite van de Benelux en trekt jaarlijks ruim 600.000 unieke bezoekers, goed voor meer dan 25 miljoen hits.

Meer informatie: www.zoosite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *