Dierenpark Amersfoort ontvangt voor het eerst méér dan 1 miljoen bezoekers

Op 29 december 2017 betrad de miljoenste bezoeker van het jaar de poorten van DierenPark Amersfoort. Daarmee is voor het eerst de magische grens van 1 miljoen bezoekers doorbroken. In 2016 passeerden nog 873.555 bezoekers de poorten. Het is de vierde keer dat het park achtereen een nieuw bezoekersrecord wist te behalen.

bezoekers in Snavelrijk
“Wij zijn erg blij met alle positieve reacties, unieke foto’s en creatieve kleurplaten die wij door het jaar heen hebben gekregen”, zegt Henry Elmendorp. De Amersfoortse dierentuin weet zich te onderscheiden door de kindgerichte koers die onder andere tot uiting komt in de speelse Klim Alles-route. “Via deze route leren kinderen de dieren op een andere manier kennen door met een touwbrug boven beren te klimmen en langs giraffen te varen. Daarnaast dragen onze populaire evenementen in de schoolvakanties eraan bij dat bezoekers terugkomen.”

De Amersfoortse dierentuin is de laatste jaren flink uitgebreid met de komst van Snavelrijk, de Grote Wildernis en het Woud. “Deze zomer hebben wij een nieuw leeuwenverblijf geopend waarin kinderen via een ondergrondse kerker opduiken tussen de leeuwen”, vertelt de Financieel Directeur. “Daarnaast zijn er dit jaar twee olifantje geboren, wat betekent dat er nu vier generaties olifanten in ons park wonen. Dit is uniek in Nederland en wij zien er naar uit de kleintjes samen te zien opgroeien. Kinderen en dieren samen zien (op)groeien, mooier wordt het niet.” DierenPark Amersfoort laat weten ook in het nieuwe jaar de ingeslagen koers voort te zetten.

bron, en meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *