Dierenpark Amersfoort bouwt aan klimroute boven de dieren

DierenPark Amersfoort bouwt op dit moment de ‘Klim Alles – route’; een nieuwe manier om het park te beleven, op 3,5 meter hoogte boven de dieren! Als eerste wordt een route over de volière gerealiseerd; daarna volgt het berenverblijf. De route is vanaf 1 juli open voor alle bezoekers.

bouwwerkzaamheden in volle gang

Creatief directeur Bas Westerweel is de grote stimulator achter het project en ook nauw betrokken bij de conceptontwikkeling en uitvoering. De route is vooral bedoeld voor kinderen; er is o.a. een glijbaan in verwerkt.  De partner in de bouw van de Klim Alles-route is Smink. Zij verzorgen het grond- en sloopwerk. Daarnaast levert Spereco de hangbrug en speeltoestellen.

oog in oog met de vogels
De Volière wordt het eerste deel van de Klim Alles-route! De bouwtekeningen beloven een avontuurlijke route, waarbij de bezoeker op vogels (diverse parkietsoorten) van dichtbij en op grote hoogte kunnen bekijken. De volière wordt daarvoor nagenoeg afgebroken. Het geraamte dat als basis van de nieuwe volière dient staat stevig in de grond en is inmiddels geverfd. Er zijn twee kleine “huisjes” geplaatst voorin de volière, die zullen dienen als in- en uitgang van de route. De route loopt in de vorm van een lus door het verblijf. Daardoor kunnen papa’s en mama’s aan het begin van de route wachten en zien dan hun kinderen vanzelf weer naar buiten komen!

De volgende stap wordt het vernieuwen van het berenverblijf waardoor het zelfs mogelijk wordt om hoog in de lucht over de beren te wandelen. Het park werkt nog even stevig door, om klaar te zijn voor de officiële opening op 1 juli 2012.

Dierentuinontwerper Erik van Vliet vertelt in onderstaand filmpje enthousiast over de plannen.

Meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *