Cultuurpark Gooi & Vecht deze maand open

Op woensdag 25 november om 16.00 uur verricht wethouder Tijmen Smit van gemeente Laren de openingshandeling voor de officiële lancering van Cultuurpark Gooi & Vecht èn het VVV-punt bij Singer Laren.

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.52.10Cultuurpark Gooi & Vecht
In een periode van slechts zes maanden heeft het initiatief van iTRovator, RBT Gooi & Vecht en izi.TRAVEL om regio Gooi & Vecht cultureel op de kaart te zetten, zich omgevormd tot het Cultuurpark Gooi & Vecht. Dit initiatief om musea in de hele regio met elkaar te verbinden sluit goed aan op de cultuuragenda van de Regio Gooi en Vecht. Een toekenning vanuit het promotiebudget van de provincie Noord Holland heeft deze ontwikkeling versneld mogelijk gemaakt.

Cultuurpark Gooi & Vecht is een netwerk van multimediale tours dat culturele topbezienswaardigheden in de regio Gooi & Vecht met elkaar verbindt in een app vol audiotours, de izi.TRAVEL app. De keuze voor izi.TRAVEL was eenvoudig. Izi.TRAVEL is het grootste, internationale storytellingplatform voor reizen, cultuur en kunst, werkt op GPS, is zowel online als offline te gebruiken en ondersteunt zowel iOS, Android als Windows. De toegang tot het platform is laagdrempelig en gratis. Ook kunnen gebruikers van de audiotours direct feedback geven op de tour en de collectie.

Route in een app
In het Cultuurpark Gooi & Vecht wordt de eerste culturele, toeristisch-recreatieve belevingsroute in Nederland gepresenteerd, die in de izi.TRAVEL app vele musea en culturele erfgoed binnen één regio, regio Gooi & Vecht, met elkaar verbindt. De bezoeker van de regio kan via de app de regio leren kennen, vooraf zijn route uitstippelen en dan op pad gaan. Doordat de app op GPS werkt, kan de bezoeker die zich al in de regio bevindt, meteen zien welke musea binnen zijn bereik zijn en alsnog besluiten om deze te bezoeken. De keuze ligt bij de gebruiker van de app.

Cultuuringooivecht.nl
Alle deelnemende musea hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een deel van hun collectie in deze digitale rondleiding onder de naam Cultuurpark Gooi & Vecht te presenteren. Vanaf 25 november a.s. staan ze online en zijn ze te vinden via www.cultuuringooivecht.nl en in de izi.TRAVEL app onder Cultuurpark Gooi & Vecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *