Congres Blooloop Attractions TECH voorlopig voor de laatste keer in Nederland

Op vrijdagochtend 14 februari wordt in Amsterdam het congres AttractionsTECH georganiseerd door Blooloop en de vakbeurs Integrated Systems (ISE) -vooral gericht op Audio-Visuele techniek. Het is voorlopig de laatste editie in Amsterdam. Vanaf volgend jaar wordt ISE in Barcelona georganiseerd.

Techniek is één van de factoren die de laatste jaren voor enorm veel vernieuwing zorgt in de attractiesector. Blooloops AttractionTECH verzorgt de vertaalslag van de techniek-aanbieders naar de dagelijkse praktijk in attractieparken en andere vormen van dagrecreatie en bezoekerscentra.

Onderwerpen en Sprekers:

  • Belangrijkste trends in de attractie-technologie, door Bart Dohmen, CEO van Unlimited Snow. Zie ook: artikel over schaalbare sneeuwconcepten op Pretwerk.nl
  • Hoe kun je mensen het grote scherm in trekken, door Leander Werbrouck van Barco. Barco is wereldwijd de grootste leverancier van projectoren, die o.a. steeds vaker worden gebruik bij lichtprojecties.
  • Disrupters in de reistechnologie, door Rene Welsh, CEO van Embed. Zij legt de link tussen technieken in de reisindustrie en de kansen die deze bieden voor de attractiesector.
  • Meet Vincent – cultureel concept biedt een verrijkend ervaring , door Arnold van de Water, General Manager van de Meet Vincent van Gogh Experience en onderdeel van het Van Gogh Museum. Een toelichting op dit innovatie concept.
  • De uitdagingen en kansen voor het toepassen van audiovisuele techniek en multimedia in rollercoasters, door Dennis Gordt, hoofd ontwikkeling van MACK Rides en Chief Technical Officer van VR Rides. Hij bespreekt de trends op AV gebied en welke technieken inmiddels nieuw beschikbaar zijn om een rol te spelen in de attracties van de toekomst.
  • Ontwerpen van digitale attracties, door Peter Cliff, creatief directeur van Holovis. Peter neemt zijn publiek mee in een verhaal over IP en thema’s – hoe bepalend is de locale cultuur voor de invulling van het verhaal – de randvoorwaarden van storytelling – budget – en technologische innovaties.

AtractionsTECH, powered by Blooloop, vindt plaats op vrijdag 14 februari, van 9.00 tot 13.00 in hotel Okura. Kaarten verkrijgbaar via onderstaande website:

Meer informatie: www.iseurope.org/show-event/blooloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *